Un savant german susține că Tăblițele de la Tărtăria sunt cele mai vechi scrieri de pe Planetă!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Harald HaarmannȘi nu este singurul istoric recunoscând acest adevăr, ignorat de o mare parte dintre “istorici”! Tăblițele de la Tărtăria sunt, în mod clar, datate dintr-o perioadă în care sumerienii nici măcar nu știau că aveau să devină sumerieni. Un mare savant german, Harald Haarmann, specialist în istorie culturală, arheomitologie, istoria scrisului, evoluția limbii și istoria religiilor, autor a 40 de cărți traduse în diverse limbi de circulație internațională, editor și coeditor a 20 de antologii, face o declarație de mare importanță pentru noi, românii, ca rezultat al cercetărilor sale. El spune că cea mai veche scriere din lume e cea de la Tărtăria, România, și că Civilizația Danubiană este prima mare civilizație din istorie, cu mii de ani mai veche decât cea sumeriană (considerată, încă, leagănul civilizației).

Rezultatul cercetărilor sale sunt prezentate într-un film documentar numit Civilizația Danubiană (Danube Civilization). Fără îndoială, această perspectivă dată de un savant german, premiat de instituțiile europene pentru contribuțiile sale științifice, membru al Centrului de Cercetare pentru Multiligvism de la Bruxelles, poate răvăși totul ce se credea ca fiind bine stabilit în legătură cu istoria străveche a umanității. Desigur, el nu este primul ce susține că spațiul carpato-danubiano-pontic este locul primelor mari culturi europene. Astfel, savanta americană de origine lituaniană, Marija Gimbutas, a afirmat ceva asemănător mai înainte: “România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6.500 – 3.500 Î.Hr., axată pe o societate matriarhală, teocratică, pașnică, iubitoare și creatoare de artă, care a precedat societățile indo-europene patriarhale de luptători din epocile bronzului și fierului.

http://www.rbnpress.info/wp/un-savant-german-sustine-ca-tablitele-de-la-tartaria-sint-cele-mai-vechi-scrieri-de-pe-planeta-nu-este-singurul-istoric-care-recunoaste-acest-adevar-ignorat-de-o-mare-parte-din-istorici/#ixzz2nlRA5TyK

Comentarii