Paste fericit!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Spun înţelepţii lumii că, de rând cu Ştiinţa şi Poezia, Credinţa tot este o modalitate de a dobândi cunoştinţe noi. Nu în zădar la clasificarea investigaţiilor în raport cu realitatea ele se segmentează pe următoarele criterii: ştiinţifice, filozofice, teologice.

Dacă omul de ştiinţă n-ar crede că există soluţia favorabilă a problemei, el nici nu s-ar apuca s-o rezolve, dar el crede că soluţia există. Întrebările existenţiale – geneza Universului, apariţia vieţii în el şi a conştiinţei – îl frământă pe om din frageda copilărie şi până la adânci bătrâneţe şi omul caută pe diferite căi – cea a luminii cunoaşterii sau cea a luminii divine – să găsească răspuns la ele. În timpurile de dezvoltare lentă a societăţii, ea se conduce de paradigme. Atunci când se schimbă paradigmele apar tulburările în societate, căci se schimă criteriile de decizie, nu există un încotro clar.

Hristos a fost Fiinţa Divină care în momentele de restrişte, când s-au schimbat paradigmele vieţii, a arătat un încotro clar.

Între rău şi bine, urât şi frumos, întuneric şi lumină, a nu fi şi a fi, terestru şi celest, El învăţa oamenii să aleagă binele, frumosul, lumina, a fi, în cele din urmă celestul. În Cer nu roade şoarecele, nu mănâncă rugina, nu macină caria, nu umblă hoţul. Iisus învăţa oamenii să trăiască cu gând bun, cu cuvânt bun, cu faptă bună. Poetul Marin Sorescu învăţa: „De cât să blestemi la nesfârşit întunericul mai bine să aprinzi o candelă cât de mică”.

Stimaţi Colegi, cu ocazia Învierii Domnului, CNAA Vă urează ca Cel de Sus să Vă aducă pace şi linişte în casă şi în suflet, putere de a învinge toate obstacolele vieţii, fericirea de a petrece clipele magice ale Sărbătorilor de Paşti alături de cei dragi. Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca Lumina Sfântă şi Căldura Paştelui să încălzească sufletele şi să limpezească minţile tuturor.

Hristos a înviat!

Preşedinte al CNAA, acad. Valeriu CANŢER

(preluare de pe http://www.cnaa.md)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii