Invidioşilor, lăsaţi-l pe Duca în pace !!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am zis gata, nu mai scriu un rând despre Duca şi imperioasa lui dorinţă de a-şi trece în istorie cel de-al treilea mandat la conducerea AŞM. Gata dintr-un singur motiv – cel de greaţă!

Da, mi-e greaţă să citesc şi să mai scriu despre acest personaj. Nu-i cunosc meritele ştiinţifice, nici cele pseudoştiinţifice (lumea aduce tot mai multe argumente vizavi de obiceiul academicianului de a plagia). Căci dă, el este din lumea chimiei, eu sunt din cea a istoriei.

Însă un lucru ne leagă. Am pierdut şi eu 3 ani prin “fantastica” lume academică. Poate cei mai grei ani din toţi cei petrecuţi cu cartea în mână. Poate din ăst motiv, n-am avut puterea, probabil şi voinţa, de a finisa teza de doctor.

Doctoranzii de astăzi n-au nici măcar elementarul loc de trai în cămin. Păi de unde, dacă toate căminele au fost privatizate, iar acum se dau în chirie cu sute de euro per lună.

Îmi aduc aminte, cum prin 2007 (primul an de doctorat), pupam aproape zilnic uşile lui Tighineanu, Şlapac şi alţii, pentru a-mi oferi un loc în cămin. Mă tot abureau cu căminul din str. Munceşti, care iată-iată e pe finisate. N-a fost să fie. Unii spun că aceeaşi poveste e şi-n ziua de azi.

Şi cum să nu fie. Căci banii pentru reparaţia, dar şi construcţia altor cămine, au luat alt drum. Citiţi aici !!!

Da, acest articol prezintă cu lux de amănunte “mica” avuţie a oligarhului din lumea AŞM. N-am să mă opresc asupra nenumăratelor bogăţii ale lui Duca, prezentate în articol, deoarece nu poţi găsi cuvinte pentru aşa ceva.

Mă voi opri doar puţin asupra ultimului comentariu la acest articol:

Pare a fi vorba despre un apărător al lui Duca şi al buzunarului acestuia. Un apărător din cela, care-ţi dă peste nas pentru invidia ce-o arăţi unui milionar (în euro) din lumea ştiinţei.

Aşadar, în concluzie, un Doamne ajută! celor care ne pot face invidioşi cu bogăţii dobândite prin ştiinţă.

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole