Cutremurele se înteţesc, iar AŞM lichidează Institutul de Seismologie

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ohhh, aseară la fără un sfert 11, am crezut că dau buzna hoţii în casă. Îmi cam tremurau (scârţâiau) geamurile la casă. Ies, aprind lumina şi nimic (totodată gândindu-mă – aşa devreme să dea buzna hoţii?!).

Bine, lăsând la o parte gluma, aşa-zisul fenomen cutremurul, nu prea cred să fie unul plăcut oamenilor, în special celor care trăiesc la etaj.

Aşa că, de multe ori se pune problema inventării unor aparate care să prezică, sau cel puţin să prevină, unele catastrofe. Conform seismologilor, un cutremur este imposibil de prezis, însă rolul acestora, al seismologilor, este de a determina zonele seismice, felurile de cutremure, precum şi sfaturile vizavi de unele reguli privind construcţiile şi securitatea oamenilor.

Aşadar, după cele spuse mai sus vreau să atrag atenţia celor din conducerea AŞM, care, conform unor surse, s-au apucat recent de lichidarea (sau reformarea, cum le place lor să spună) Institutului de Geologie şi Seismologie.

Scopul lor este să-l comaseze cu cel de Ecologie, declarându-se mari reformatori, însă sunt doar nişte mimări şi zgomote false, căci, pe de altă parte, lasă un institut fără careva importanţă, cum este cel de sanocreatologie, care în cercurile academice este cunoscut ca fiind al lui Furdui, şi care este unul artificial, nimeni ştiind cu ce se ocupă de fapt.

Apropo, vizavi de reformare, prin care de obicei se vizează şi reducerea cadrelor la nivel administrativ, apoi aici se face totul invers. Se dublează funcţiile, căci dă, l-au susţinut pe Duca, acum respectivul le întoarce favorurile.

Într-un final, vreau să zic că nu m-ar prea interesa ce face Duca cu acoliţii săi, atât timp, cât sunt în siguranţă.

Deşi, de unde siguranţă cu astfel de indivizi?!

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole