”Viața la puls 200”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
“Cred că fotbalul a cucerit globul pentru că e copilăria din noi. Noi, fotbaliştii, sîntem zeii. Ei, spectatorii din tribună, care ne aplaudă şi ne huiduie, sînt cei care trăiesc prin noi iluzia că ar fi putut să fie zei. Spectatorul din tribună este sincer revoltat cînd greşeşti un voleu şi ţi-l corectează, savant, printr-o simplă mişcare de gleznă. Dar ştiţi de ce o face? Pentru a-şi demonstra sieşi, în primul rînd, că ar fi putut să fie mai mare decît tine. Acestă formidabilă candoare va umple întotdeauna stadioanele cu oameni de tot felul şi chiar cu filozofi sau cu matematicieni, care, obosiţi de căutări îndelungate, îi vor invidia mereu pe creatorii capodoperei imediate, Golul. De ce este atît de captivant fotbalul? Rudy Wetzer a spus-o: “pentru că este copilăria din noi”. Pentru că ne leagănă cu ideea că am fi putut juca tu, el, eu ca Pele sau Di Stefano şi numai faptul de a ne fi consacrat altor iubiri ne-ar fi împiedicat să-i întrecem.”
Fragmentul de mai sus este preluat din cartea “Viaţa la puls 200”, scrisă de celebrul Ioan Chirilă. Cât adevăr, 100%! Și cine din jurnaliștii de azi ar fi putut scrie la fel? Nimeni!
Astăzi presa este împărțită și scrie în funcție de interese, pentru rating sau, în cazul celor tineri, pentru afirmare. Nu se mai ține cont de fenomen. Important este să fie șocant, uluitor sau exclusiv. Mulți ajung ziariști fără să citească o carte. În cel mai rău caz – bloggeri, care nici nu ascund faptul că se conduc în viață după filmele care i-au impresionat în copilărie. Culmea este că o bună parte din aceste nulități este promovată intens de către saituri de opinii sau chiar de știri. Dar cel mai grav este că generațiile care vin din urmă îi citesc și chiar se inspiră de la ei, crezând că așa e normal. GREȘIT!!!
Citiți-l pe Ioan Chirilă! Nu citiți bloggeri agramați doar de dragul că este la modă!
Cine dorește o carte de Ioan Chirilă o poate primi gratis de la mine. Datorită doamnei Iarina Demian, soția regretatului patriarh al presei sportive românești, dispun de 20 de cărți pe care le voi oferi celor care într-adevăr doresc să citească o carte bună despre sport, cu precădere – fotbal. Lăsați mesaj AICI cu adresa de mail sau nr.de mobil.

Comentarii