Undeva în Balcani… s-a rătăcit visul european al moldovenilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Echipele transnistrene, Sheriff Tiraspol și Iskra-Stal Rîbnița, singurele rămase să viseze la primăvara europeană, după ce Milsami și Dacia au capitulat în fața georgienilor, astăzi și-au luat și ele adio de la Cupele Europene. Visul lor s-a rătăcit „undeva în Balcani”… Finalista Cupei Croației, Varaždin și medaliata cu bronz a Campionatului Bosniei și Herțegovinei, Zeljezničar au fost călăii moldovenilor transnistreni din această seară.

Inițial Caucazul, apoi Balcani – se vede că moldovenii nu sunt „alpiniști” să treacă peste… Așa se face că din primele meciuri toate echipele care au reprezentat Moldova și-au încheiat participarea în Cupele Europene. Nici una nu a reușit să acceadă în etapa următoare a competiției în care participase, Europa League sau Liga Campionilor.

Am debutat cu stângul în acest sezon sau mai degrabă am visat strâmb la o primăvară europeană… Să observăm o mică legitate. Atâta timp cât Sheriff Tiraspol a dominat fotbalul din Moldova, acesta a reușit să ajungă și în Europa League, în două ediții consecutive, în 2009, când s-a clasat în fața Stelei București și-n 2010 când a bătut-o la Tiraspol pe Dinamo Kiev cu 2-0. După ce, în premieră, transnistrenii au ratat titlul de campioni ai Moldovei, în sezonul trecut, s-a încheiat și „tradiția” europeană… pentru Sheriff, dar mai cu seamă pentru suporterii fotbalului moldovenesc.

Ce avem, deci? Un titlu de campioană națională revenit la Chișinău după o pauză de 11 ani în schimbul întreruperii participării echipelor moldovenești în faza finală a Cupelor Europene. Paralela poate fi întâmplătoare, dar rezultatul e rezultat. Asta e… și aici un semnal pentru Dacia (și de ce nu pentru alte aspirante la titlu), mai în glumă, mai în serios: Sau vă maturizați și jucați demn, pe măsura titlului cucerit, sau nu împiedicați Sheriff-ul să-și facă treaba, cel puțin așa cum a demonstrat-o în 2009 și 2010…

Foto: colaj home-made

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii