Ucrainenii au omorât boxul. Ce urmează?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Oră trecută de miezul nopții. Odată cu a 12-a bătaie a gongului, fratele mai mic din tandemul renumit Kliciko, Vladimir tocmai a omorât boxul, câștigând în meciul deceniului, cum l-au supranumit experții sportivi, împotriva britanicului David Haye și devenind astfel campion mondial absolut.

După victoria de azi, frații Kliciko „au strâns grămadă” toate centurile diviziei supergrele de greutate: WBA, IBF, WBO, IBO și WBC, ultima aprținându-i lui Vitalii Kliciko. Acum ce urmează? Între ei frații nu se vor lupta, iar împotriva lor nu prea are cine ieși, măcar și pentru show.

Depre meci:

  • Meci șters, fără spectacol. Lovituri puține. Ambii boxeri au fost precauți, n-au riscat. Toți au așteptat ceva mai mult, cei peste 50 de mii de spectatori de pe arena din Hamburg, câteva milioane în fața televizoarelor, chiar și înșiși boxerii, dacă judecăm după declarațiile făcute pentru presă înainte de meci. Deși fiecare a promis knockout-ul, nimic nu s-a întâmplat.
  • Primele runde au fost de cercetare, în care boxerii și-au arătat nivelul de pregătire. Haye a uimit prin „finturi” și maniera de oglindire a loviturilor adversarului, dar în atac a fost practic absent.
  • Ucraineanul a acționat constant, nu a insistat în atac. Arunca în bătaie 1-2 lovituri, majoritatea respinse de adversar, după care abandona. O lovitură, totuși, s-a memorizat – cea din runda a 5-a – puternică, imprevizibilă, precisă. A venit asemenea unei locomotive însoțite de câteva vagoane, numai că la destinație a ajuns doar locomotiva, vagoanele au trecut pe-alături…
  • Britanicul cădea permanent pe ring, deși nu era lovit. În momentele de apărare se apleca exagerat de tare și ucraineanului nu-i rămânea decât să pună mâna de câteva kg pe el și să-l îngenuncheze. Mișcări provocatoare prin care a și reușit în runda a 7-a să smulgă 1 punct de la arbitru, care s-a grăbit să-l penalizeze  pe ucrainean. Totuși, în runda a 11-a, David Haye, după a nuștiu câta cădere, a întrecut măsura. Arbitrul i-a atribuit knockdown.
  • După 12 runde meciul s-a terminat nereușind bine să se înceapă. Final slab, neevidențiat și deși ambii au ridicat în semn de învingător mâinile stângi în sus, arbitrii în mod unanim i-au dat câștig de cauză lui Vladimir Kliciko. Ucraineanul deși a învins după puncte, a făcut-o cu un decalaj considerabil, fapt ce reduce la minim șansele unei eventuale revanșe.

Unificând 4 centuri, pugilistul Vladimir Kliciko și-a trecut irevocabil numele său în istoria boxului profesionist, alături de nume legendare precum Mike Tyson, Muhammad Ali, Joe Luis, Rocky Marciano sau Joe Frazier. După ce a atins apogeul carierei sale, câștigând tot ce se poate de câștigat (unica centură pe care n-o are Vladimir îi aparține fratelui său, Vitalii), pugilistului ucrainean nu-i rămâne decât să se retragă din sport, asta dacă între timp nimeni nu creează încă o federație internațională de box. 😉

www.zavorotnii.com

Sursa foto aici.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii