UEFA=MAFIA

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mulți fani Barcelona ar spune că au văzut cel mai frumos meci din ultimele decenii, cel între Barcelona și PSG de  seară, însă eu aș spune că a fost cel mai ciudat din ultimele decenii.

Și asta pentru că aceeași echipă care „zdrobea” la Paris Barcelona, a fost de nerecunoscut pe Camp Nou. Foarte ciudat cum Di Maria nu joacă titular la fel ca și jocul celor de la PSG, total haotic, fără să atace vreo minge sau vreun adversar, stând total dezorganizată în teren, aceeași echipă care e recunoscută prin forța jucătorilor săi și felul cum stau așezati tactic foarte bine în teren.

Să spunem că este de vină atmosfera și frica deși în teren joacă PSG cu jucători destul de buni, dar să trecem cu vederea.

⚽️ Vine însă primul gol, o bâlbâială în care fundașii „francezi” mai că își invitau adversarii să trimită mingea în plasă. Nimeni nu înțelege nimic și este 1-0 pentru Barca. Să fie frica, emoțiile, să fie!

⚽️ Vine și golul 2 care este desprins parcă din filme cu proști unde fundașii francezi se precipită atât de mult încât își bagă mingea singuri în poartă și este 2-0 pentru Barca, iar calificarea devenea brusc posibilă. Măi să fie! O fi totuși frica, e încă început de meci, jucătorii nu s-au acomodat, da, să zicem.

⚽️ Însă lucrurile devin din ce în ce mai ciudate când la un atac al Barcelonei unde mingea era deja pierdută, fundașul PSG se împiedică inexplicabil în careu deși avea prim-planul, iar jucătorul Barcelonei se împiedică de fundașul căzut, mai exact de capul lui, iar arbitrul dictează 11 metri. Foarte ciudată și comică faza însă Messi transformă și scorul este 3-0 pentru Barca asta după ce toate golurile au venit din nimic. Incredibil!

De partea cealaltă arbitrul turc născut în Germania, declarat fan Barca de ani buni, este delegat „întâmplător” de UEFA să arbitreze chiar pe Barca la ea acasă intr-un meci atât de important. Și „turcul” își face datoria încă din prima repriză când nu acordă un 11 metri clar pentru PSG la un henț cât se poate de clar în careul Barcelonei. Să zicem că arbitrul nu a văzut, să zicem.

Singurul care parcă nu înțelege acest film este Cavani care s-a zbătut de unul singur tot meciul și care marchează pentru 3-1 cu un voleu hotărât, trecându-și în cont și o bară după câteva minute. Cavani vrea însă PSG se pare că nu prea.

⚽️ Și asta se vede clar la golul 4 al Barcelonei în minutul 88 în care Neymar înscrie dintr-o lovitură liberă iar portarul celor de la PSG asistă visător fără măcar un plonjon cât de mic după minge. Este 4-1 și să zicem că portarul nu avea ce face. Să zicem deși era poziționat foarte bine și putea să evite cu ușurință acest gol, să zicem totuși.

⚽️ Era totuși minutul 90 și Barca nu era calificată, iar arbitrul turc își aduce brusc aminte ca e fan Barca și acordă un 11 metri total inexistent la o simulare a lui Suarez. Deși la primul 11 metri acordat pentru Barca, arbitrul s-a consultat și cu celălalt arbitru de pe margine, de data aceasta îl ignoră ferm convins și acordă 11 metri când toată lumea știe că în minutul 90 nu se acordă penalty decât dacă ești 100% convins. Turcul însă era 100 % convins că era fan Barca și pune umărul la regia celui mai bun film de fotbal de până acum. Foarte ciudat este că nimeni de la PSG nu protestează deși știau toți că nu a fost penalty, incredibil! Vă mai aduceți aminte de meciul Chelsea-Barcelona când arbitrul nu a acordat un 11 metri clar pentru Chelsea în ultimele minute de joc, iar Barca s-a calificat mai departe? Arbitrul era cât pe ce să fie linșat în acel meci de jucătorii londonezi, însă de data aceasta nimeni nu a protestat deși lucrurile mergeau spre un dezastru. Neymar transformă și toți visau și sperau ca Barca să se califice mai departe, chiar și jucătorii celor de la PSG.

⚽️ Și spun asta pentru că în ultimul minut de prelungire, Neymar lobează o minge peste toată apărarea franceză care stă neclintită pe loc fără sa fugă înainte sau înapoi lăsându-l liber „cuc” pe Sergi Roberto care înscrie fără probleme și o califică pe Barcelona mai departe într-un mod uluitor pentru unii. Măi să fie?! Jucătorii celor de la PSG nu protestează mai deloc și acceptă fără prea multe discuții calificarea așa zisă „istorică” obținută de Barca după un scenariu bine scris de cele două echipe și regizat de UEFA prin trimisul numărul 1 în acest meci, arbitrul turc-neamț care a viciat cât se poate de clar acest meci, însă și cu rolurile perfect jucate de jucătorii celor de la PSG.

Lacrimile fanilor Barcei se scurg de fericire, jucătorii celor de la PSG nu par deloc resemnați în timp ce probabil prin câteva birouri pitite prin lumea asta, se freacă mâinile de fericire și se învârt probabil sutele de milioane câștigate din această regie tragico-comică Barca-PSG.

Nu vreau să fiu răutăcios la adresa Barcelonei, îi felicitam și eu dacă jucau și se calificau în mod meritat pe teren. Însă să fim sinceri, lăsând fanatismul la o parte, acest meci este cât se poate de clar că nu s-a jucat pe teren și îmi aduc aminte de vorbele unor fotbaliști întâlniți de mine de prin primele ligi care îmi spuneau că habar nu am cât de trucat este totul la nivel mondial, începând de la amicale banale sau meciuri de antrenament unde se dictează din tribune când și cine să ia galben spre ex. și până la meciuri la un asemenea nivel unde totul pare dictat cu multe zile înainte de începerea meciului. Văzând un meci ca acesta din această seară, nu pot decât să le dau dreptate acestor fotbaliști și oameni de fotbal și să mă gândesc cu tristețe la modul cum absolut orice a ajuns să fie manipulat pe această lume, chiar și fotbalul care se pare că nu este altceva decât o falsă iluzie pe lângă multe alte lucruri pe care noi nu le înțelegem pe lumea asta.

Felicitări Barcelonei pentru calificare și condoleanțe fotbalului actual! Champions League ca mai toate competițiile nu pare a fi altceva decât o operă falsă a unora care produc miliarde de euro de pe urma acestui fenomen și de pe urma microbiștilor care chiar mai cred că fotbalul modern se mai joacă pe teren. Păcat! Sincere condoleanțe!

Comentarii