Te invit să fii organizatorul Cupei IDEA la fotbal

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cupa_IDEA-92Nursultan Nazarbaev – președinte în Kazahstan de 23 de ani și încă în funcție; Alexandr Lukașenco – președinte în Belarus de 20 de ani și în funcție; Alexandr Masliakov – conduce „KVN” de 53 de ani și continuă; Vladimir Voroșilov – a fost prezentator la „Что? Где? Когда?” timp de 26 ani pînă când a decedat. Și șirul poate continua. În aceste cazuri, ca și în cazul lui Turkmen-bași, un singur factor îi poarte determina să renunțe la funcție.
Eu m-am uitat în oglindă și nu mi-a plăcut perspectiva să fiu un Masliakov, sau un Skripcenco – care a condus cu șahul moldovenesc așa cum a vrut până a trecut în neființă. Consider că perioada de aproape 4 ani cât s-au organizat turneele „Cupa IDEA la fotbal” e mai mult decât suficientă pentru a corespunde unui „mandat” de organizator, chiar dacă un an nu am fost în țară.

Cupa_IDEA-169În acest an am organizat un număr record de turnee de fotbal: 3 ediții Cupa IDEA la fotbal, inclusiv Mini-Mondialul – cu un număr record de 32 de echipe, de asemenea, Cupa Restaurantelor la fotbal – prima ediție, Cupa IDEA-HOSPICE Angelus la fotbal – care a adunat 70000 lei în scop caritabil și SUPER-CUPA IDEA la Fotbal – probabil cel mai crazy turneu, care, conform unui participant, a fost „un adevărat maraton fotbalistic”, opt echipe jucând în sistem de ligă fiecare cu fiecare, în aceeași zi. Deci, șase turnee în 2014.

Cupa_IDEA-138Îți spun că experiența de a organiza aceste turnee este una extraordinară! Sunt anumite probleme, dar ele nu sunt semnficative ca să știrbească din impresia pozitivă de la turneu.

În același timp, sunt foarte multe echipe care ar participa la turneu cu cea mai mare plăcere. De asemenea, toate aspectele logistice sunt bine puse la punct, astfel că un turneu nou se face fără un efort considerabil. Efortul suplimentar poate apărea doar atunci când dorești să faci ceva mai mult, inclusiv să atragi parteneri, să promovezi mai intens turneul, să organizezi și alte activități pe lângă meciurile propriu-zise. Un astfel de efort suplimentar l-am simțit când am organizat Cupa IDEA-HOSPICE Angelus la fotbal, deoarece era un turneu mai deosebit, iar scopul lui era în primul rând caritatea și abia pe planul doi era disputarea meciurilor. Promovarea lui a fost foarte importantă.

Cupa_IDEA-163În acest context, am plăcerea să te anunț că în 2015, TU poți deveni organizatorul turneului. O poți face singur, ceea ce e posibil, dar îți va fi mai greu în anumite momente, dar o poți face împreună cu cîțiva colegi sau în cadrul organizației din care faci parte.

Deci, anunț oficial că începând de azi primesc solicitări privind participarea la concursul de preluare a organizării turneului „Cupa IDEA la fotbal” de către o persoană, grup de persoane sau organizație.

Principii de organizare a Cupei IDEA ce nu pot fi modificate, pentru a asigura continuitatea turneului:

 • Turneul va rămâne un turneu pentru amatori.
 • La turneu nu se vor acorda premii bănești.
 • Turneul va păstra caracterul inovativ și va promova diversitatea.
 • Se va păstra clasamentul și palmaresul curente, și metoda de calculare a ratingului echipelor.

Alte momente sunt negociabile.

Dacă dorești să fii tu organizatorul, te rog să trimiți o aplicație prin completarea acestui formular http://tinyurl.com/organizator-ci și poți trimite orice materiale ce pot susține aplicația ta pe adresa info@institutulidea.org.

IMG_4846În continuare, pentru a asigura transparența procesului de selecție, voi explica următorii pași:

 1. Anunțul privind concursul este publicat astăzi, 24 decembrie 2014.
 2. Termenul limită pentru aplicarea la concurs este 30 ianuarie 2015.
 3. Eu, Mihai Bologan, voi invita 4 căpitani de echipe pentru a participa la procesul de selecție (cu excepția în care unul din ei aplică sau intenționează să aplice). Numele lor nu va fi divulgat public până la 30 ianuarie 2015. Ei vor semna o confirmare a imparțialității.
 4. Un număr de aplicanți vor fi invitați până pe 7 februarie 2015 pentru un interviu, unde comitetul de selecție va discuta conținutul aplicației.
 5. La 15 februarie 2015 vom anunța decizia finală.
 6. În luna martie/aprilie 2015, aplicantul ales va organiza un turneu cu participarea a maxim 8 echipe, iar comitetul de selecție va monitoriza modul în care a fost organizat turneul.
 7. În luna aprilie/mai 2015 urmează să fie disputată a 16-a ediție Cupa IDEA la fotbal, cu un nou organizator.
 8. Organizatorul ales va organiza turnee în 2015, iar pînă la 15 decembrie 2015 se va face o evaluare a turneelor de către comitetul de selecție și se va decide modul de cooperare de mai departe.
 9. În general, aș prefera să avem un schimb de organizatori o dată la doi ani.

 Sursa: www.bologan.com

Comentarii