Spania și Croația vor merge braț la braț în sferturi la EURO, după un blat împotriva Italiei?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Se fac blaturi și la casele mari!?
Spania și Croația au nevoie de un rezultat de egalitate de la 2-2 în sus pentru a se califica împreună în sferturile campionatului european, în detrimentul Italiei. Chiar dacă va bate Irlanda cu 21-0, Italia va pleca acasă dacă Spania și Croația vor remiza de la 2-2 în sus.
Și asta pentru că regulamentul competiției spune că în caz de egalitate între 3 echipe, în primul rând se ia în calcul rezultatele dintre ele, apoi golaverajul dintre ele și echipa cu cele mai multe goluri marcate. Și cum Italia a făcut 1-1 atât cu Spania, cât și cu Croația, Squadra Addzura are golaveraj 2-2. În cazul unei egalități de 2-2 în meciul dintre Spania și Croația, ambele echipe vor avea golaveraj 3-3, respectiv ambele vor avea mai multe goluri marcate decât Italia, câte 3 față de 2. Respectiv Italia va pleca acasă, în rezultatul unui blat!
Istoria campionatelor europene mai înregistrează un caz aproape similar, când Danemarca și Suedia au remizat 2-2 pentru a se califica împreună la Euro 2004. Dacă mai puteți paria pe meciul Spania – Croația, faceți-o de la 2-2 în sus. Aproape sigur nu veți da greș.

Comentarii