Solutia Eco de pe National Arena buna si pentru noi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am citit un articol interesant scris de Cristian Voinea de la ProSport. Articolul il poti citi aici. Din tot articolul, mi-au placut doua subiecte care s-au abordat. Primul este legat de instalarea a doua uriase rezervoare care vor stringe apa de ploaie pe National Arena din Bucuresti, care ulterior va fi utilizata in scopuri uzuale. Este chiar o solutie simpla, insa care aduce un plus de economii in ce consta economisirea pe ingrijirea gazonului, care poate ajunge la zeci de mii de euro pe luna, ori pentru alte lucruri in care la fel se foloseste apa din reteaua orasului.

Desi nu avem multe stadioane in tara, doar 2 cluburi  au stadioane cu tribune: Zimbru si Sheriff, care pot sa foloseasca apa de ploaie. Daca pentru Sheriff cheltuielile la apa nu sint atit de seminificative, datorita preturilor mai scazute la servicii comunale din regiunea transnistriana, inclusiv  si costul unui metru cub de apa, la Zimbru situatia e alta, dar si stadionul este costruit mai comod pentru a stringe ulterior apa in citeva rezervoare din fiece tribuna.  Probabil realizarea unui astfel de proiect ar putea sa aiba un cost ce va fi recuperat in 4-5 ani, insa ulterior unele cheltuieli din buget vor disparea. In plus va fi si un proiect eco, o campanie de PR in plus, sau chiar sa atragi un fond european e real.

O alta tema abordata a fost vinzarea denumirii stadionului National Arena si lectiile ce le-au tras din experienta irlandezilor. Poate si la noi vre-un club va reusi sa vinda denumirea stadionului, ca e la moda in Europa, cei drept cluburile de acolo in lucrul cu suporterii, ca la mai mult local nu pot.

Comentarii