Sheriff aduce jucători second hand de la capătul pământului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Dacia va câştiga al doilea an consecutiv campionatul. Deja pot afirma aproape sigur acest lucru, ţinând cont de toate împrejurările, dar cel mai important – de achiziţiile făcute de tiraspoleni în această iarnă şi de valoarea echipei. După mine, Dacia are un lot şi o echipă peste cea a Sheriffului. Peste doar 3 luni vom vedea dacă am avut dreptate.
Acum argumente. Şi aici nu voi vorbi despre Dacia din motive pe care nu le voi expune. Voi scrie despre Sheriff, pe scurt.
După 10 titluri consecutive, tiraspolenii au degradat până la nivelul plutonului. În acest sezon Sheriff este mai slabă decât oricând, iar victoriile din campionat sunt consecinţa numelui şi reputaţiei echipei, nu a jocului. Este ceva de genul ce s-a întâmplat cu Zimbru acum 10-11 ani, când echipele se speriau numai la auzul numelui clubului cu care joacă, deşi, în realitate, adevăratul Zimbru a dispărut odată cu plecarea lui Semion Altman.
Să revenim la Sheriff. Tiraspolenii au câştigat bani foarte frumoşi, mai bine de 20 de milioane de dolari din vânzare de jucători, obişnuiţi fiind cu nivelul slab al competiţiei interne şi cu o politică de dezvoltare a clubului bine pusă la punct. Însă, cum se întâmplă cu orice echipă, Sheriff a ajuns într-un punct de criză, când nimic nu-i mai iese, nici măcar transferurile. Echipa a început să colaboreze cu oameni întâmplători sau neprofesionişti, iar asta se vede prin lipsa de rezultate.
Ultimele achiziţii făcute de tiraspoleni spun multe. Ultima spune totul. Un portughez anonim, Jose Coelho, care cu greu a adunat în ultimele 6 luni „tocmai” 22 de MINUTE în 2 meciuri din Liga a 2-a a Portugaliei. Ultimele minute jucate de Coelho pentru formaţia Atletico Lisabona datează din 28 august 2011, când a intrat pe teren în ultimele 15 minute ale meciului cu Estoril.
Atacant de meserie, acesta n-a marcat niciun gol în ultimii 2 ani în meciuri oficiale! A jucat la 3 echipe în 2 ani, toate din liga secundă a Portugaliei. Iar acum a fost adus ca salvator la Sheriff, să le arate moldovenilor fotbal. Cu aşa jucători Sheriff va ajunge în scurt timp să se lupte cu greu pentru un loc pe podium.

Comentarii