Sectorul 17 interzis cardiacilor! :) Moment crucial pentru galeria Dacia

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Sectorul 17 interzis cardiacilor!

Fanii „Daciei”, situați în sectorul 17 a stadionului „Zimbru”, au părăsit tribuna în timpul meciului central al etapei a 4-a din Divizia Națională dintre „Zimbru” și „Dacia”. Acest gest a fost făcut de fan-clubul „dacilor” din motive neclare pentru noi. Conducerea „Daciei” a răspuns la demersul fanilor „galben-albaștrilor”:

– Înfrîngerea de ieri este foarte dureroasă pentru noi. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3:1 în favoarea echipei „Zimbru”, unde potrivit tuturor datelor statistice „dacii” au fost mai presus decît adversarul și doar datorită lipsei de noroc rezultatul final a fost în defavoarea noastră. Aceasta este a doua înfrîngere în ultimele 45 de meciuri jucate în Divizia Națională! Indicele dar vorbește de la sine. „Dacia” pe merit a devenit cel mai bun club din Moldova. Și cu aceast fapt noi ne mîndrim. Suntem convinși, că înfrîngerea suferită în fața celor de la „Zimbru” va înfuria și va motiva și mai mult jucătorii noștri, iar în etapele următoare echipa va demonstra cel mai bun fotbal al său. Conducerea și jucătorii „Daciei” în pofida acestui rezultat, în fiecare zi va lucra pentru binele echipei și se va dedica întru totul pentru atingerea obiectivelor puse pentru acest sezon.

Cea mai dureroasă a fost atîrnarea, care ieri au demonstrat-o, fanii noștri. Aceștia sunt persoanele față de care clubul tot timpul sa atîrnat, ca față de o parte a sa și tot timpul i-a susținut în toate.

Un astfel de comportament în adresa clubului „Dacia” pentru noi este o premieră. Cum se procedează în astfel de situații la alte echipe – nu e un exemplu pentru noi. Decizia noastră va fi la fel de dureroasă pentru suporterii care au demonstrat lipsa de respect față de noi. Următoarele cinci etape din Divizia Națională, FC „Dacia” le va petrece fără voi. Nu avem nevoie de susținerea voastră atît timp, pînă nu ve-ți aduce scuze jucătorilor și conducerii clubului. Noi am găsit forța și bărbăția să ne cerem scuze în fața voastră după înfrîngerile dureroase în care ați fost alături de noi pînă la capăt. Limbajul hărțuitor și demersurile demonstrative pentru noi nu sunt acceptabile. Dacă în decursul a 5 etape scuzele nu vor fi aduse, accesul în sectorul 17 va fi închis vouă pentru TOTDEAUNA. SECTORUL 17 NU ESTE PENTRU CEI SLABI!

Aducem scuze pentru rezultatul meciului mulțumim adevărații suporteri FC „Dacia”, care pînă în ultima secundă ne-au susținut în sera de Duminică. Noi, neapărat vă vom răsplăti cu jocul nostru și vom aduce la picioarele voastre multe victorii. Vă mulțumim!

Asta e comunicatul emis de oficialii clubului FC „Dacia” catre suporterii lor dupa meciul pierdut cu 3-1 in fata rivalei de cindva a echipei FC „Zimbru” Chisinau. Un comunicat venit in urma deciziei suporterilor de a parasi meciul la scorul de 2-0.

Un comunicat iesit initial doar in rusa, pe semne ca fost facut de cineva din conducerea clubului care nu este cetatean al Republicii Moldova. Nu asta conteaza ci mesajul final din acest comunicat. Interzicerea fanilor pe sectorul 17 pentru totdeauna asta e punctul culminant.

La drept vorbind sunt curios cit de principiale vor fi ambele parti si pina unde vor ajunge.

Pe de o parte e o aberatie sa pui asa ceva propriilor suporteri care sustin echipa pe orice timp si oriunde, chiar daca numarul lor este atit de mic insa ajutorul lor de multe ori a fost semnificativ, avind un avantaj in fata echipelor ce nu au propriile galerii de suporteri.

Mai ales ca astfel de decizii a suporterilor sunt foarte sanatoase daca stai si analizezi toate zvonurile despre meciurile trucate dintre mai multe echipe din campionat, faptul ca Adlan Sishanov a trecut de la Dacia la Zimbru (mai ales cind ne aducem aminte ce declaratii de dragoste se faceau atunci), ca echipele inca si traiesc pe aceesi baza. Si evident joc pe acelasi stadion. Atributica cluburilor se vinde in acelasi loc, in acelasi butic. Sau de scandalosul meci din aprilie anul trecut dintre aceste doua formatii. Vi se mai pare fara motiv plecarea fanilor?

Din start am avut o opinie ostila asupra tuturor schimbarilor ce s-au petrecut in aceste tabere si o mentin in continuare. Desigur financiar s-a cistigat prin astfel de schimbari, insa aceste schimbari sunt deloc normale intre doua cluburi rivale, deaceea spiritile nu se vor calma vreodata aici.

Chiar vreau sa vad cum vor merge in continuare cei de la Dacia fara propria galerie. In acelasi timp cu astfel de avertismente iti creezi impresia ca acesti suporteri sunt ca niste angajati.” Ati plecat prea repede de la serviciu, voila ori va cereti scuze ori sunteti concediati. „

Pe cealalta parte galeria Daciei care a fost foarte mult sustinuta financiar de conducerea clubului, care prin comunicat arata ca „a primit un cutit in spate” de la propriul copil se afla intr-un moment crucial. De ce crucial? Fiindca daca suporterii nu ar fi fost atit de dependenti financiar de administratia clubului lucrurile nu ar fi fost atit de complicate pentru ei. Insa in acelasi timp odata ce s-au declarat Ultras atunci trebuie sa demonstreze prin actiuni ca fac parte din acest curent, precum si independenta financiara fata de club. Probabil e momentul cind galeria Daciei va fi parasita de multi „membri” insa numarul celor ramasi si va forma adevaratul schelet al viitoarei galerii Ultras Dacia.

Cel care nu este cunoscut cu efectele pozitive ce au asupra fotbalistilor scandarile suporterilor, probabil ca nu va intelege in profunzime acest articol.

In fine vom vedea ce va urma si actiunile ambelor tabere. Dar interdictia asta se aseamana cu interdictiile ce le primesc huliganii din statele vecine pentru organizare de dezordine la stadioane, doar ca la noi pur si simplu au protestat pasnic.

Sursa foto: fcdacia.md

Sursa: Blog SportBusiness.md

Comentarii