Sansa pentru Scolile de Fotbal, UEFA vrea sa organizeze Champions League U19!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Daca in Champions League seniori echipele moldovene nu prea izbutesc sa se califice, atunci UEFA ne creaza o sansa inedita de a fi mai aproape de fotbalul European, prin Champions League U19 pentru tinerii fotbalisti.

UEFA vrea sa puna la cale organizarea Ligii Campionilor la nivel European pentru jucatorii pina la 19 ani, oferindu-le tinerilor o sansa  in plus de a evolua mai repede in fotbalul mare.

Faza grupelor va avea loc in perioada august 2011 – ianuarie 2012. Prima finala Champions League U19 va fi gazduita de Abu Dhabi.

In primul sau sezon vor participa doar 16 echipe. Insa numarul echipelor participante din sezonul viitor va creste. Practic, competitia va pune fata in fata cele mai tari scoli de fotbal din Europa. Iar printre aceste scoli, in viitor ar putea si scoli de fotbal din Moldova.

Inca nu sunt clare toate detaliile, in special ce echipe vor avea posibilitatea in viitor sa evolueze in Champions League U19, dar presupun ca in urmatorii ani vor fi echipele campioane de juniori ale tarilor membre UEFA, dupa exemplul competittiei Champions League seniorii.

Asadar anul acesta vor participa urmatoarele scoli de fotbal: Aston Villa, Liverpool, Tottenham, Manchester City, FC Barcelona, Celtic, Wolfsburg, Inter Milan, Marseille, Sporting Lisabona, PSV, Fenerbahce, Basel si doua echipe din Norvegia: Molde si Rosenborg.

Este o sansa unica pentru scolile de fotbal de la noi, in special CPTF Zimbru, SF Sheriff, SF Buiucani, SF Olimpia si a altor echipe care corespund conditiilor de participare fiindca:

  1. Va aparea o motivatie in plus financiara, deoarece UEFA stie  sa conlucreze financiar cu Sponsorii si Investitorii, plus o sansa sporita ca sa apara oameni co-interesati in dezvoltarea echipelor de tip “Incubator” aici la noi in tara, gen: Academia Hagi, Academia Gica Popescu din Romania, iar in Moldova am putea da exemplul celor de la Sf. Gheorghe.
  2. Am fi martori a unor campionate de junior mult mai incendiare.
  3. Posibilitate de afirmare a scolilor moldovenesti de fotbal in Europa.
  4. Experienta pentru straff-ul administrative si ethnic al echipelor din Moldova. Vom fi mai aproape de practicile europene cu traditie de crestere a jucatorilor de performanat.
  5. Cit si sanse unice pentru tinerii fotbalisti talentati din Moldova care vor avea o posibilitate uriasa de a se afirma si a atrage atentia scout-erilor sau echipelor puternice din Europa, precum si acumularea experientei Internationale.
  6. O astfel de participare s-ar solda cu un numar mare de spectatori prezent la meciuri (ce la moment e practic greu de vazut la meciurile din Divizia Nationala), datorita echipelor redutabile ce sunt reprezentate de scolile de fotbal.
Sansa pentru tinerii fotbalisti moldoveni, UEFA  vrea sa organizeze Champions League U19!
Foto: Daily Mail

Comentarii