Piticul pămpălău şi cele 4 Baloane de Aur în vitrină

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scrisesm acest titlu imediat ce apăruse senzaţionala ştire cu uimitoarea declaraţie a fiicei selecţionerului Argentinei.

După care, mă oprisem din avânt, nu de alta, dar îmi venise gândul că pot ofensa unii microbişti, în special copii, care văd în insul respectiv un idol.

Însă, acum două zile, primisem o replică legată de “frustările mele infantile”, vizavi de acest pămpălău…

Aşa că, ţineţi-vă domnilor!

S-o luăm cu începutul. În anii 1983-1985, actualul preşedinte al UEFA, Platini, s-a învrednicit cu 3 baloane de aur consecutiv, deţinând mai bine de un sfert de secol un atare record.

Aşa cum, invidia e la ea acasă şi-n sport, precum în orice alt domeniu, Blatter, preşedintele FIFA, a vrut să-i de-a o lecţie lui Platini.

Ocazia se ivise în 2009, când un pitic de prin Argentina, având o impresionantă gaşcă în spate, a început să dea goluri pe bandă rulantă. Că întreaga gaşcă (Xavi, Iniesta, Alves, Pique, etc.) lucrau pentru pitic, nu mai este o noutate.

Aşa că, 4 ani consecutivi, onorabilul balon de aur se transformase în unul de umilire a rivalilor (în cazul nostru, al lui Platini).

În altă ordine de idei, de câţiva ani încoace, distincţia respectivă este sponsorizată de Adidas, unul din principalii sponsori ai FIFA, inclusiv ai pămpălăului.

Astfel, tot mai multe voci fac legătura între aceste coincidenţe tenebre. Ultimul exemplu este declaraţia argentinianului Maradona, deranjat, de altfel, de asemenea potlogării.

Şi, nu în ultimul rând, bizară se pare situaţia din ultimul timp a piticului, care-şi reflectă tot mai frecvent senzaţiile de vomă în faţa a zeci de mii de spectatori şi milioane de telespectatori.

Spuneţi ce vreţi de aceste senzaţii, eu am spus-o şi-o mai spun – piticul a fost dopat în ultimii ani cu tot felul de porcării (chipurile naturiste) la Barca, pentru a fi cu o viteză şi o rezistenţă peste ceilalţi.

Urmările deja se văd. Însă ele abia încep…

N-aş vrea să fac vreo concluzie, decât că – se vede că-i în sângele argentinienilor chestia cu dopajul…

 

P.S. Să-mi fie iertată folosirea din abundenţă a epitetelor pitic şi pămpălău, dar altfel nu-mi permite onoarea fotbalului…

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole