Pe Facebook FC Dacia a devenit lidera a fotbalului autohton (Top FMFR)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Football--Moldova-Facebook-Ranking-200x180

Football Moldova Facebook-Ranking

Pe 7 mai 2011 am publicat prima data Football Moldova Facebook Ranking (prescurtat FMFR) unde scriam despre numarul de fani ce au echipele de fotbal din esalonul superior. Astazi continuam sa analizam tendinta succesului acestor echipe pe reteaua de socializare Facebook, incercind sa observam daca reusitele sau esecurile de pe terenul de fotbal influienteaza intr-un fel si la numar de fani/prieteni de pe reteaua sociala, aici in Republica Moldova.

In luna iunie am asistat la schimbarea celei mai populare echipe pe Facebook din Moldova, in ratingul lunar efectuat de SportBusiness.md.

Dacia Chisinau a ocupat prima pozitie in clasament, acumulind cu 30 de prieteni mai multi decit FC Zimbru in luna iunie,  avind o crestere de 18 % comparativ cu luna precedenta, iar FC Zimbru a crescut cu doar 5 %.

In Top-ul FMFR avem schimbari si la locurile 3, respectiv 4. Astfel FC Sheriff a trecut pe pozitia trei cu un numar de 561 de prieteni, avind o crestere de 34 %. FC Costuleni a coborit pe locul 4 cu un numar de 456 de fani. Cresterea fata de luna precedenta a constituind doar 4 %. Unica echipa care a scazut numeric este echipa Academia UTM, raminind intr-o luna cu 6 prieteni mai putin, adica cu – 2 % fata de luna precedenta.

Chiar daca FC Olimpia probabil va juca in DN doar cu lotul de tineret, sau in genere va fi in Divizia A, ea a crescut cu 13 %, comparativ cu luna precedenta, iar Milsami cu 77 %, avind un numar de 176 de fani pe facebook.

Restul echipelor situate de pe pozitia 7 pina la 14 la fel au crescut, chiar avind cele mai mari cresteri procentuale, insa numarul de fani este nesemnificativ dupa nuarm. Iar daca facem un top dupa cresterile procentuale atunci am avea: FC Nistru, FC Milsami, FC Iskra, FC Rapid, FC Dinamo, Gagauzia si Sf. Gheorghe.

Football Moldova Ranking Mai 2011
Football Moldova Ranking Iunie 2011

Football Moldova Ranking Mai 2011

Football Moldova Ranking Mai 2011

Comentarii