Pe cine votăm fotbalistul anului?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Este o întrebare la care în 2011 vom da cu mare greu un răspuns. Așa a fost și anul trecut, când mulți au votat pentru Epureanu scrâșnind din dinți. În acest sezon presupun că se va întâmpla la fel, diferența fiind doar numele jucătorului – Suvorov. Și asta pentru că n-am avut noi, moldovenii, un fotbalist care să facă diferența. Au sclipit pe alocuri Suvorov, Bugaiov, G.Andronic, Armaș (la echipa de club). Și cam atât.
Sincer, cu mâna pe inimă, aș vota pentru Ghena Orbu. Un jucător constant, bun. Un om modest, de treabă, educat. Un simbol al Daciei, echipa care a devenit în premieră campioană. Un simbol nu doar ca prezență în lot, el fiind în club încă de la primul sezon în DN. Dar și ca rol jucat în anul în care a devenit campion, un rol extrem de important, dacă nu chiar decisiv. Anume Orbu pe lângă titlul de golgheter a adus Daciei goluri extrem de importante, majoritatea dintre ele decisive.
În condițiile în care lui Orbu nu i s-a oferit șansa să demonstreze și la echipa națională, i-aș da acest premiu și pentru simplu fapt că naționala noastră nu mai bate decât amatorii din San Marino. Respectiv niciunul dintre cei care joacă la națională nu merită acest premiu în 2011.

Comentarii