Mourinho și Iniesta într-o echipă, cea a Moldovei!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Moldova a mai câștigat un antrenor, dar și un super-jucător!
După ce am văzut astăzi meciul Rusia – Moldova (tineret) 2-1 de la Cupa CSI am înțeles că Alexandru Curtianu este antrenor. Deja este antrenor și unul foarte bun. Ca să anticipez puțin cred că Sandu Curtianu este viitorul selecționer al naționalei Moldovei, care-l va succede pe Ion Caras. Mai mult decât atât, intuiția îmi spune că fostul capitan al naționalei din anii 90 (foto) va ajunge în viitor un antrenor mare. Poate cel mai mare tehnician moldovean. Asta cred eu.
Chiar dacă ai noștri au fost eliminați de la Cupa CSI încă din faza sferturilor, am rămas impresionat de jocul tricolorilor mici în meciul de azi cu gazda turneului, Rusia. Practic n-am fost cu nimic inferiori, iar pe alocuri am jucat un fotbal, iertați-mi comparația, barcelonez. Pase scurte, pe jos, de multe ori din prima, cu care i-am amețit pe ruși, le-am sucit gâturile! Plus fazele fixe, care încep să devină cartea de vizită a echipei lui Curtianu.
Demult am observat talentul unui jucător, care azi mi-a confirmat că în scurt timp poate ajunge departe. Se numește Gheorghe Nicologlo și este, dacă vreți, un Iniesta în miniatură. Iniesta al Moldovei. Numai să nu se strice. Să nu-l strice la Tiraspol, așa cum s-a întâmplat cu Pațula, Barburoș, Rotaru sau cum a fost la un pas să se întâmple cu Suvorov. Un mare talent, care sunt sigur i-a impresionat și pe ruși, iar în scurt timp va avea oferte cu carul mai ales din Rusia. Stimați domni de la Sheriff! Lasați-l să plece! Nu-l țineți la FC Satelit că pierde țara un mare talent!
Și mai sper încă un lucru: să nu ajungă și Nicologlo, la fel ca alte talente de la noi, rezerve prin Rusia, așa cum s-a întâmplat cu Alexandru Antoniuc, Mihai Paseciniuc sau Valeriu Ciupercă.
În rest, încă o dată, chiar dacă am pierdut, am jucat fotbal. Iar asta contează cel mai mult. Să jucăm. Pentru că dacă nu mimezi, dacă nu trișezi, dacă joci – fotbalul te va răsplăti. Vor veni și rezultatele!

Comentarii