Milionari, salvaţi fotbalul moldovenesc!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Întotodeaua am invidiat ţările europene, nu pentru că sunt dezvoltate şi trăiesc mai bine, dar pentru că ştiu să se bucure şi de lucrurile mărunte. Fotbalul este un sport care a unit întotodeaua oamenii, chiar şi în Republica Moldova, unde la rarele meciuri ale naţionalei, stadionul de peste 12000 persoane este arhiplin. Din pacate acest proces nu se reflectă asupra fotbalului moldovenesc în întregime. După 10 ani de dictatură fotbalistică a tiraspolenilor de la Sheriff, Dacia Chişinău reuşeşte să smulgă trofeul de campioană după un sezon chinuit şi tras de coadă.

Jalnic în toată povestea asta frumoasă este faptul că proaspăta campionă este susţinută de circa 30 persoane chiar şi în cel mai frumos moment din ultimii câţiva ani, înmânarea cupei şi a medaliilor. În toată Europa, chiar în ţările în care fotbalul nu este foarte dezvoltat, echipele au galerii adevarate iar la meciurile importante sunt prezenţi copii, bunei, fete, baieţi, toţi au ceva care-i uneasc. E frumos, tocmai de asta vreau ca şi noi să avem aşa tradiţii.

Către milionarii care-mi citesc blogul
Ştim foarte bine că milionarii sunt cei care investesc cel mai mult în fotbal. Nu neapărat pentru profit, dar pentru o satisfacţie persoanală enormă. Se pare că milionarii moldoveni sunt mai zgârciţi (tocmai de asta niciunul din ei nu vor avea vreodată succes în politică). La moment meciurile de fotbal în Moldova sunt pentru amatori iar aceasta se întâmplă din motiv că nimeni nu are curajul să facă un transfer bombă. Dacă în Moldova ar fi o echipă foarte bună cu jucătorii de valoare, atunci şi celelalte echipe le-ar urma exemplu, vor fi mai multe persoane prezente la meciuri iar acest sport va prospera şi în cea mai săracă ţară din Europa.
Până se vor întâmpla toate acestea, fotbalul din Moldova va rămâne o poveste tristă din sport în care meciurile sunt cumpărate, arbitrii ameninţaţi iar publicul dezinteresat faţă de jocurile plictisitoare care nu au nici o miză la bază. Milionari, investiţi în fotbal!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii