Mesaj pentru Stroienco

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
S-a creat impresia că Serghei Stroienco o face pe eroul după victoria din campionat cu Sheriff și nu recunoaște că, de fapt, meciul pierdut în Cupă este mai important pentru Zimbru, decât cel câștigat în campionat. Și asta pentru că indiferent de meciul de campionat cu Sheriff, Zimbru oricum și-a asigurat practic locul 3, în timp ce eliminarea din Cupă a lăsat cel mai titrat club din capitală fără trofeu în acest sezon.
De ce atunci antrenorul Zimbrului se rățoiește? Sau mai bine zis a făcut-o pe mitocanul după eliminarea din Cupă? Eu zic că ieșirea nervoasă a lui Strienco nu are nimic cu felul lui de a fi. Pur și simplu, de când s-a făcut antrenor, fostul internațional încearcă din răsputeri să-l imite pe fostul său șef, Igor Dobrovolski. Și cum des se întâmplă a ales partea cea mai proastă de a-l copia pe idolul său – relația încordată cu presa. Pentru mine un astfel de comportament al lui Stroienco este cel puțin nefiresc, chiar caraghios, cunoscându-l de mult timp și știind că, de fapt, el este o persoană mult mai pașnică și omănoasă.
Sigur, fiecare din nou încercăm să preluăm la un moment dat un anumit model de a fi. Atâta doar că Stroienco nu și-a ales imaginea corespunzătoare. Măcar din simplul motiv că Dobrovolski este el însuși, așa cum este, chiar și atunci când mitocănește o face cu carismă, astfel încât nu poți să te superi pe el nici măcar atunci când jignește. În timp ce Strienco este fals, iar asta se vede de la o poștă, respectiv comportamentul lui stârnește antipatie și disgrație.
L-aș sfătui prietenește pe Stroienco, dacă îmi permite, să fie el însuși, pentru că este un om simpatic atunci când este așa cum îl cunosc oamenii, nu cum vrea el să pară că este. Fii simplu și lumea îți va fi aproape (Будь проще и люди к тебе потянутся). Parcă așa sună un proverb rusesc.

Comentarii