Legenda clubului Zimbru a fost dată afară în cel mai oribil stil

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Imaginați-vă că Di Stefano vine pe Santiago Bernabeu, iar paza de la stadion are indicații de la șefi să nu-l lase să intre! Sau că Beckembauer pățește același lucru la Bayern Munchen. Ori Alex Ferguson la Manchester United. Vine dimineața la servici și când colo, stop! Paza nu-l mai lasă să intre!
Imposibil! Așa ceva este imposibil. Doar în imaginația unui nebun poate să existe așa lucruri. Legendele unui club de fotbal sunt sfinte! Cluburile mari le fac statui chiar dacă acestea încă mai joacă. Vezi cazul lui Henry la Arsenal. Unii au acces liber oricând și la orice oră în club. Li se plătește salariu chiar dacă nu fac nimic la echipă, un fel de pensie în varianta noastră. Ce mai, oamenii își respectă valorile, istoria.
Nu însă și la noi. Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria echipei Zimbru, poate chiar cel mai mare, Vladimir Țincler, a fost dat afară de la club în cel mai oribil stil moldavo-ingușet. Acesta pur și simplu nu a fost lăsat să intre la baza Zimbru, unde Țincler a activat în ultimii ani în calitate de director al muzeului clubului. Motivul invocat de oficiali – e la pensie. Dar oare așa se petrece la pensie un simbol al clubului?! Pe lângă toată rușinea în care a fost implicat Zimbru în ultimii ani, aceasta este cea mai mare și cea mai urâtă.
Acești oameni, care dau cu piciorul în legendele clubului fanion al țării, care interzic presei să intre la stadion, care sunt implicate în meciuri dubioase vor să conducă cu întreg fotbalul moldovenesc…

Comentarii