Jocurile politice la Edineţ

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Consider că e îngrozitor faptul când autorităţile locale devin o armă de propagandă a liderilor politici din Chişinău, un mecanism de manipulare a cetăţenilor, care sunt nevoiţi să sufere în urma bătăliilor politice.

Astfel de situaţie o întâlnim în oraşul Edineţ, unde profesorii din liceul sportiv nu au primit salariile încă din luna decembrie. Din lipsă de fonduri, primarul afirmă că dascălii vor rămâne fără bani şi în ianuarie. Potrivit edilului, situaţia a devenit dificilă din cauza consilierilor locali, care nu au reuşit să voteze, deocamdată, bugetul pentru acest an.

Acest lucru este de neînchipuit, deoarece pedagogii în cauză învaţă tinerii – Viitorul Moldovei de mâine. Nefiind stimulaţi financiar pentru munca depusă, vom obţine un rezultat pe potrivă. Mai concret, se va ajunge la situaţia când elevii nu vor putea beneficia de o educaţie corespunzătoare.

În cazul dat, cât tinerii atât şi profesorii nu poartă vină pentru acest incident. Vinovate se fac  autorităţile publice locale din Edineţ, care dau dovadă de incompetenţă, lipsă de bun simţ şi nedorinţă de a educa tânăra generaţie.

Primarii și consilierii au fost aleşi în funcţii în urma unor alegeri, oamenii le-au acordat votul de încredere, sperând la un viitor mai bun al copiilor săi.

Dacă nu vor uita măcar pe o clipa că sunt membri de partid si că au fost aleşi de popor şi pentru popor, cred că oamenii si locuitorii au tot dreptul să vină cu proteste în faţa acestor instituţii publice.

E îngrozitor acest lucru că în luptă pentru democraţie, luptă contra dictaturii, unii politicieni si liderii locali au uitat de responsabilitate!

Declaraţia OT PPRM cu privire la situaţia critică din or. Edineţ

Comentarii