Ion Caras este noul selecționer al naționalei Moldovei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Și totuși Ion Caras. Am anticipat demult acest lucru. Saitul sports.md a și dat o știre acum 2 săptămâni că Ion Caras este succesorul lui Balint. De fapt erau doar 2 candidați reali: Caras și Testemițanu. Iar în aceste condiții erau greu de crezut că va fi invers.

Așadar, Ion Caras revine la naționala Moldovei după o pauză de 14 ani. Ultima dată Caras a antrenat naționala în octombrie 1997, plecând după un ciclu preliminar dezastruos, în care naționala noastră n-a luat niciun punct. De menționat totuși că atunci Moldova a fost outsidera clară a grupei din care mai făceau parte Italia, Anglia, Polonia și Georgia. Fără San Marino, fără Malta și fără Luxemburg.

În schimb, în primul ciclu preliminar din istoria Moldovei independente, Ion Caras obținea primele 2 victorii în primele 2 meciuri: la Tbilisi cu Georgia (1-0) și acasă cu Țara Galilor (3-2). După 2 meciuri Moldova era lidera grupei din care mai făceau parte viitoarea campioană europeană Germania și proaspăta semifinalistă de la mondialul american Bulgaria. La final aveam să ocupăm locul 4, lăsând în urmă naționalele Albaniei și a lui Ryan Giggs.

Ion Caras este una dintre soluțiile bune pentru selecționer moldovean. Atuurile lui sunt experiența și dorința de a demonstra că devreme s-au grăbit unii să-l ”trimită” la pensie. Iar asta înseamnă că interesele vor fi lăsate la o parte. Că se va pune accentul pe performanță. Respectiv la națională vor fi convocați cei mai buni, care au valoare și care merită într-adevăr să reprezinte o țară, nu doar un grup de oameni.

Vreau să cred că Ion Caras va face o echipă națională pentru care să nu ne fie rușine. Să venim cu mândrie la stadion și s-o încurajăm până în ultima secundă a meciului. Echipa națională este echipa mea de suflet.

Bine ați revenit, nea Ioane! Și multă baftă să avem împreună!

Comentarii