„Generaţia de aur” a ajuns o generaţie de… paie

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aşadar, să lăsăm puţin nevoile Moldovei şi să ne bucurăm de fotbalul din Brazilia.

Mă rog, care şi cum, vizavi de bucurie. Ş-aici mă refer, în primul rând, la fanii naţionalei Spaniei, fani care, sunt sigur, au vărsat câte o căldare de lacrimi (sau una de nervi) aseară, după ce favorita lor a fost eliminată în cel mai ruşinos mod posibil.

Şi când spun cel mai ruşinos mod, mă refer la cele 7 goluri primite în doar două partide. Bine, Olanda şi Chile sunt echipe destul de bune, dar când ai dominat ultimii 6 ani în fotbalul european şi cel mondial (4 ani), o astfel de prestaţie e inacceptabilă, fie şi în faţa celor mai redutabile echipe.

Prin urmare, aşa-zisa “generaţie de aur” a Spaniei a ajuns la apus, sau, mai degrabă, s-a transformat într-o generaţie de paie. Căci, urmărind meciul de aseară, cu Chile, am văzut o echipă neputincioasă şi lipsită de orice suflu fotbalistic.

În concluzie, nu pot decât să le zic un adio fotbaliştilor Xavi, Iniesta, Ramos, Pique, Casillas şi celorlalţi ramoliţi ai “furiei roja”.

Sau poate Del Bosque e de vină?!

 

P.S. Titlul de mai sus pare a fi valabil şi pentru România…

 Imagine: unimedia.md şi publika.md

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole