Generația de Aur

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Avem și noi o Generație întreagă de Aur! 13 medalii de la un Campionat European n-a adus niciun lot național în istoria Moldovei. Vorbesc de sporturi serioase, sporturi olimpice. Anume această performanță uluitoare a fost realizată de sportivii moldoveni la europenele de haltere, care s-au desfășurat în Turcia.
Cel mai bine ne-a reprezentat Cristina Iovu (foto). Ea a devenit campioană europeană absolută, după ce a cucerit toate cele trei medalii de aur la categoria de 53 de kilograme.

La masculin, Anatol Cârâcu a câștigat 2 medalii de aur și una de argint la categoria de 94 kg.


Trei medalii a luat şi Oleg Sîrghi, la categoria 56 kilograme. Bronzul la proba smuls şi câte o medalie de argint la proba aruncat şi la general.

Alexandru Dudoglo (2) şi Alexandru Şpac (1) au adus pentru Moldova trei medalii de bronz la categoria de 77 kilograme, iar Sergiu Cechir a obţinut o medalie de argint.

La Europenele din Turcia, Moldova a fost reprezentată de zece sportivi. Dintre aceştia doar patru halterofili nu au reuşit să cucerească nicio medalie.

După acest turneu, tricolorii s-au clasat pe locul patru la general cu cinci medalii de aur, patru de argint şi patru de bronz. Acest loc a asigurat Moldovei DOAR două cote de participare la Olimpiada de la Londra: Cristina Iovu la feminin şi cel mai probabil Anatol Cîrîcu la masculin, anunță Publika TV.

Mare păcat pentru ceilalți care au rămas pe dinafara Olimpiadei de la Londra. Și un mare semn de întrebare pentru Comitetul Olimpic: de ce această generație de halterofili a explodat abia acum, când în joc erau doar 2 foi de calificare? De ce nu s-a pus accentul pe ei mai devreme? Ce a făcut Comitetul Olimpic pentru ca Moldova să aibă mai mulți halterofili la Jocurile Olimpice de la Londra?

Comentarii