Fotbalul a murit… Trăiască fotbalul!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Incredibil! Neverosimil! Şocant! Ilogic! Anormal! Ruşinos!

Şi multe alte mega-atribute sunt folosite după meciul de aseară – Brazilia-Germania, meci care a înregistrat cea mai mare umilinţă a Braziliei din istoria Campionatului Mondial de Fotbal şi a fotbalului brazilian, în general.

Şi de ce am precizat tocmai această umilinţă a Braziliei? Deoarece din 1994, când a cucerit cel de-al 4 titlu mondial, plasându-se în fruntea clasamentului mondial la numărul de trofee, completat cu cel din 2002, naţionala cariocas a devenit un etalon în fotbal. În plus, fotbalul brazilian a dat poate cele mai sonore şi importante nume din fotbal, cum ar fi – Pele, Zico, Romario, Rivaldo, Roberto Carlos, Ronaldo, Ronaldinho, Kaka, Rubinho, etc.

De asemenea, putem menţiona că şcolile de fotbal braziliene sunt printre cele mai puternice din lume, datorită cărora statul brazilian a devenit cel mai important “exportator” de fotbalişti din lume. Sunt informaţii ce confirmă că, în cei mai buni ani, Brazilia a vândut peste 10 000 de fotbalişti anual.

Deci, ce mai vorbă, până ieri naţionala Braziliei era considerată cea mai bună din istoria fotbalului mondial.

Aseară însă, maşinăria germană a pus un mare STOP acestei performanţe, zdrobind-o atât prin impunătorul scor, cât şi prin revoluţionarul joc prestat.

Dacă în ultimii ani s-a vorbit despre revoluţionarul stil spaniol, se pare că următorii vor fi în favoarea şi sub amprenta stilului de joc german.

 

Trăiască fotbalul german!

 

 

P.S. Oricum, dacă în finală Germania va întâlni Olanda, toată atenţia mea se va concentra pe ultima, căci totuşi, parcă are un stil de fotbal mai frumos.
Dar voi ce spuneţi?

 Imagine: fanatik.ro

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole