Dorința de a fi primii la olimpiadă cu Voievodul

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Turneul Internațional de Taekwondo WTF G-1 “Moldova Open 2014”

Luptătorii moldoveni de Taekwondo au cucerit 10 medalii de aur la turneul internațional WTF G-1 Moldova Open 2014, care s-a încheiat la Chișinău.
Selecționata Republicii Moldova mai are în palmares patru medalii de argint și 12 de bronz. Turneul a reunit peste 350 de sportivi din 24 de țări, inclusiv din Brazilia, Australia, Noua Zeelandă, Elveția, Suedia, Danemarca. Federația de Luptă Națională ”Voievod” a participat cu un sportiv la acest eveniment . De amintit că anul trecut a fost înregistrat clubul de Taekwondo-do WTF Voievod , scopul este de a promova elemente din lupta națională Voievod la olimpiadă .

Peste 200 de sportivi din țară au participat la Campionatul Moldovei de Taekwondo WTF, versiunea olimpică. Competiția urmează să desemneze principalii candidați pentru lotul național. Vladislav Arventi și Andrei Rotaru, cei mai titrați luptători moldoveni, au declarat după prima zi competițională că, deocamdată, nu au adversari pe măsură.

În acest an numărul de sportivi care au intrat pe tatami este mai mare. Au fost înregistrate mai multe cluburi care s-au prezentat pentru prima oara la competiție. În premieră Federația de Luptă Națională ”Voievod” a avut un lot format din circa 10 sportivi pregătiți pentru acest campionat.

Debutul a fost unul de succes pentru clubul ”Voievod”. La seniori, în categoria +87 kg, Vladimir Siraciov a devenit campion național, la juniori Alexandru Cupcea a luat bronzul, iar Vadim Bacioi, la categoria de +80 kg, a încheiat pe locul trei.

01

Comentarii

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole