Dezinformare totală în presa moldovenească

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
De câteva zile, aproape toată presa sportivă din Moldova a trâmbițat cu mare mândrie că Rapid Ghidighici va juca un amical în Antalia cu celebra echipa argentiniană Racing Club de Avellaneda. Publika TV a fost cea mai activă, prezentând tot CV-ul clubului care a câștigat tocmai 7 titluri în Argentina! Numai că totul s-a dovedit a fi un mare FALS.
Încă din start am avut mari dubii vizavi de un astfel de amical. Să fim serioși. Așa echipe nu joacă cu grupări fantome, doar dacă nu sunt plătite cu bani mari. Și cum Ghidighici nu are așa bani, cu tot respectul pentru patronul Victor Ostap, greu ajungea la mine cum a fost posibil de organizat un astfel de MEGA-meci.
În fine, aseară media sportivă din Moldova, inclusiv Publika TV (ca să nu mai zică lumea că nu văd greșelile de la Publika) a dat scorul: Rapid – Racing 0-0! Adevărul este că Publika și alte câteva cadre media au anunțat că Ghidighici ar fi jucat cu echipa secundă a clubului argentinian. Restul au mers până la urmă anunțând scorul unei partide fantome!
În paralel cu meciul Rapid – Racing ?????? din Antalia, adevărata echipă Racing Club juca o partidă amicală, pe teren propriu, în Argentina, cu formația Estudiantes!!!! Amicalul adevărat, cel din Argentina, s-a încheiat la egalitate, 1-1 și a fost important pentru Racing prin prisma revenirii pe banca tehnică a celebrului antrenor Alfio Basile (foto).
De altfel, Racing Club nu are echipa a doua, așa cum a dezinformat saitul oficial al clubului din Ghidighici. Și nicio echipă de tineret sau juniori a celebrului club NU se află în această perioadă în Turcia! Iar Rapid a jucat cu cineva ieri, numai că acel cineva NU a fost Racing Club de Avellaneda. Cine a fost adversara Ghidighiciului nu se știe exact. Cum nu se cunoaște cu ce scop s-a făcut această dezinformare totală. Sper că echipa din Ghidighici va veni cu o explicație oficială, iar presa sportivă din Moldova va verifica informațiile, chiar dacă acestea apar pe saitul oficial al unui club.

Comentarii