Despre caii olimpici

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
foto: gsp.ro
Nu doar Moldova va avea mascotă la Olimpiada de la Londra. Și caii participanți la concurs vor purta echipament! Costumul special creat (se mulează pe corpul calului) costă 549 de dolari și va fi obligatoriu. Acum stau și mă gândesc: bine că Moldova nu are niciun călăreț calificat la Jocurile Olimpice din acest an. Mai săreau câteva milioane de fondul guvernului.
De fapt, ”călăreți” vor fi destui dornici de o vacanță la Londra pe contul statului. Ca de obicei vom rămâne trăsniți câți fii, prieteni, oameni importanți ai meganațiunii noastre vor face parte din delegația Moldovei. Și doar câțiva sportivi. Apropo, președintele Comitetului Olimpic, Nicolae Juravschi este deputat pe listele PLDM. Dar nu-i nimic, chiar dacă, Carta Olimpică interzice categoric orice implicare politică a șefilor de Comitete Olimpice. Un fleac. Nu merită de vorbit. Atâta timp cât Juravschi, președintele CNO, este ocupat în Parlament cu rezolvarea problemelor majore ale statului nostru, Ionel Ciobanu ia pistoane de la Vlad Filat că avem doar câțiva sportivi calificați la Olimpiadă. Dar ce a făcut Comitetul Olimpic ca să avem mai multe cote? Ah, da! A făcut politică.
4,5 milioane de lei a dat Guvernul Filat pentru participarea sportivilor moldoveni la Olimpiada de la Londra. Oficial. La emisiunea Fabrika de la Publika TV, Filat a numit cifra de 10 milioane. Poate a fost o greșeală. Sau poate s-a mai adăugat ceva, că niciodată nu ajunge. Oricum oficial sunt 4,5. Asta pentru Olimpiada care se desfășoară o dată la 4 ani. Bani transferați la Comitetul Național Olimpic, cu un buget anual de circa 6 milioane de lei!
Din cei 4,5 milioane, o sumă X va fi cheltuită pentru materiale promoționale. Astăzi invitată la Sare și Piper de la Jurnal TV a fost soția lui Nicolae Juravschi, Lucia, care se ocupă de un concurs inițiat de CNO pentru desemnarea mascotei Moldovei la JO de la Londra. Mascota fi tipărită pe toate materialele promoționale CNO. Nu vreau să zic nimic. Doar ce am văzut la televizor. Lumea trage singură concluziile.
Doar un semn de întrebare am, că tot zice lumea că jurnaliștii trebuie măcar o întrebare să pună. Chiar dacă știi răspunsul, întreabă. Cine va fi ofițerul de presă al CNO acreditat la Londra? Ca să nu pățim la fel ca la Olimpiada de iarnă, când funția, respectiv acreditarea, i-a revenit unei vedete TV din… Rusia! Mai ales că Nicolae Buceațchi, eternul ofițer de serviciu, merge cu acreditare de… fotoreporter! (după ce MTS l-a premiat pentru cel mai bun comentator al anului. Mai rar așa polivalenți). Da. Fotoreporter la Ziarul Sport Plus, care mai are un jurnalist acreditat la Londra, Pavel Brădescu. Deci, cel mai tare ziar sportiv din spațiul dintre Nistru și Prut, cu un tiraj săptămânal (vânzări) mai mic decât numărul zilnic de vizitatori de pe acest blog va avea tocmai 2 reprezentanți la Olimpiada de vară! În 3 săptămâni ziarul va apărea tocmai de 3 ori! Ia ce la noutăți vom mai afla de la Sport Plus!!!

Apropo de statutul CNO. Dar acesta este un subiect aparte la care voi reveni.

Comentarii