De ce meciul Moldova – Anglia trebuie să se joace la Tiraspol

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Super-meciul Moldova – Anglia din preliminariile Campionatului Mondial 2014 este tot mai aproape de Tiraspol. Nu mai povestesc cum și din cauza cui s-a ajuns la asta. Povestea e arhicunoscută. Am încercat să caut avantajele disputării meciului la Tiraspol și am constatat că naționala noastră, dar și suporterii ar avea doar de câștigat.
1. Main Arena (foto) din Tiraspol are o capacitate de 14.000 de locuri, cu aproape 4 mii mai mult decât la Zimbru. Și cum doritori de a-i vedea ”pe viu” pe celebrii Gerrard, Lampard sau Rooney vor fi cred că de 4 ori mai mulți, mutarea naționalei pe un stadion mai mare este doar spre binele amatorilor de fotbal.
2. După renovare, Arena principală de la Sheriff arată fantastic. Am avut ocazia să merg personal la Tiraspol, iar ceea ce am văzut a fost de-a dreptul impresionant! A fost eliminată suprafața de cauciuc dintre gazon și tribune. S-a mărit dimensiunea terenului, care este de o calitate impecabilă, net superioară celei de la Zimbru. Astfel, suporterii vor fi mai aproape de gazon.
3. La Tiraspol ai unde să parchezi mașina. Un lucru foarte important pentru șoferi. La baza Sheriff sunt mai multe parcări mari, care pot găzdui câteva mii de automobile. La Zimbru ești nevoit să-ți lași mașina pe sub ferestrele blocurilor din apropiere, cu riscurile de rigoare.
4. La Arena din Tiraspol nu riști să stai la poartă chiar dacă ți-ai cumpărat bilet la meci, așa cum s-a întâmplat cu mai multă lume la stadionul Zimbru. Deci dacă ai bilet, ai automat siguranța că vei vedea meciul din tribune.
5. Stadionul Sheriffului oferă condiții net superioare Zimbrului pentru reprezentanții mass-media. Dacă la Zimbru stai în loja presei până se termină meciul, la Sheriff jurnaliștii mai au la dispoziție un bar, unde pot servi o cafea sau o apă minerală gratis, așa cum se practică în țările civilizate. Plus la asta, în incinta arenei există o zonă mixtă unde presa poate dialoga cu jucătorii și antrenorii, spre deosebire de Zimbru, unde ca să prinzi un jucător trebuie să alergi după el prin jurul stadionului.
6. Tot scandalul creat de cei care administrează stadionul Zimbru în jurul contractului cu Federația va lăsa o amprentă negativă asupra jucătorilor noștri, care urmăresc atent derularea evenimentelor. În timp ce la Tiraspol jucătorii se vor gândi doar la ceea ce au de făcut pe teren.
7. E greu să eviți tematica politică, dar să nu uităm că fotbalul este singurul domeniu care a ținut unite cele 2 maluri ale Nistrului. În cazul Moldovei FOTBALUL este cu adevărat un ambasador al păcii. Iar meciurile naționalei la Tiraspol vor fi încă un pas spre îmbunătățirea relațiilor dintre cele două maluri.
Sigur, ca peste tot, și în cazul disputării meciurilor la Tiraspol vor fi și incomodități: drumul, vama, ostilitatea unor indivizi. Dar parcă de ăștia în Chișinău nu sunt? Cu o organizare bună se poate trece peste asta. Iar Main Arena din Tiraspol poate deveni cu adevărat stadionul de acasă al naționalei noastre.
Vezi foto și detalii despre Complexul Sheriff din Tiraspol AICI.

Comentarii