Cum Moldova este văzută acum de Uniunea Europeană

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Să presupunem că Uniunea Europeană e un soare. Cu cât Moldova se aproapie mai mult de soare, cu atât procesele interne se intensifică, iar relațiile devin mai fierbinți. Lucru care, cu câțiva ani în urmă, se producea mai rar.

Dar pentru a se normaliza temperatura și ca să se poată orbita într-un bun acord, ar trebui să vedem cum suntem văzuți extern, sau cazul nostru – extramoldovenesc.

Când ministrul de externe al Poloniei a fost luna trecută în Moldova, a spus că, în 2009, în timpul demonstrațiilor și haosului din aprilie, credea că Moldova se îndreaptă spre a fi un stat-fiasco. Datorită entuziasmului, acum Moldova este unul din liderii Parteneriatului estic și se apropie de UE.

Perspectivă și încredere

Atunci când un copil începe a merge și se apropie de mama, mama se uită la perseverența lui, entuziasmul său, bucuria sa de a merge, chiar dacă mersul e clătinat și mai cade în fund din când în când.

Aşa se uită la noi și Uniunea Europeană. Percepe voința și atunci când cădem, au grijă să ne dea o mână să ne ridicăm. Uneori am senzația că noi suntem prea duri cu noi și transformăm succesele obținute în eșecuri.

Continuare pe Bloguvern

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii