Cum am votat sportivul anului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Mă bucur că anul acesta unora le-a revenit mintea la cap și au votat corect sportivul anului 2011, spre deosebire de anul trecut, când așa-numiții jurnaliști sportivi au optat în premiră mondială pentru un sportiv fără medalie. Ce să-i faci, unii vor măcar prin aberații de acest gen să se remarce…
Revenind la ancheta APSM din acest an, lucrurile s-au schimbat, poate și din cauză că am scăpat de Buceațchi, care nu mai este responsabil de astfel de evenimente, nu mai este responsabil de nimic.
Eu am optat pentru judokanul Sergiu Toma – singurul sportiv moldovean care a adus medalie de la un campionat mondial, confirmînd succesul de la europene, unde a câștigat argintul. Din păcate, ceilalți Ambasadori ai Moldovei, inclusiv cei care au adus aurul de la europene, n-au confirmat și la mondiale. Tocmai de asta l-am plasat pe halterofilul Oleg Sârghi al doilea (2 medalii de aur la europene), iar pe pugilistul Veaceslav Gojan al treilea (aur la europene). Tot respectul pentru cei 3 de pe podium, care, valoric vorbind, au meritat fiecare să ocupe prima treaptă.
Restul e istorie. Iată topul meu.
1. Sergiu TOMA / judo
2. Oleg SÎRGHI / haltere
3. Veaceslav GOJAN / box
4. Zalina MARGHIEV / atletism
5. Anatol CÎRÎCU / haltere
6. Ludmila CRISTEA / lupte
7. Alexandru RÎȘCAN / box
8. Nicolae CEBAN / lupte libere
9. Natalia BUDU / lupte
10. Vasile BELOUS / box
CEI MAI BUNI  TINERI SPORTIVI AI ANULUI 2011 (CADEŢI-TINERET)
1. Mariana EȘANU / lupte
2. Ion LUCHIȚĂ / lupte greco-romane
3. Irina GÎLCĂ / box
CEI MAI BUNI ANTRENORI
1. Vasile COLȚA / judo
2. Petru CADUC / box
3. Nicolae ORIOL / lupte libere
CELE MAI BUNE ECHIPE
1. Naționala de rugby-15
2. Naționala de handbal Under 23
3. Naționala de futsal

Comentarii