Cât timp UNICEF va mai trage Barcelona de urechi?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

UNICEF nu îi dă bani. Îi dă trofee. Paradoxal, deşi este cel mai în vogă club de fotbal din lume, Barcelona nu primeşte niciun ban de la UNICEF pentru un parteneriat general! De ce oare?

Chiar dacă de vreo 2 ani joacă, probabil, cel mai frumos fotbal, Barcelona este aproape de fiecare dată ajutată de arbitri atunci când nu poate depăşi un adversar mai motivat. Aşa s-a întâmplat şi aseară în fantasticul meci cu AC Milan. Aşa se întâmplă de 5 ani, de când a început misterioasa colaborare cu UNICEFul.

Oficial contractul cu UNICEF prevede realizarea mai multor acţiuni care să sprijine copiii neajutoraţi, în special din Africa. Cel mai sărac continent însă nu aduce niciun profit în contul clubului cu cheltuieli anuale, doar pentru salariile jucătorilor, de circa 120 de milioane de euro! Atunci la ce bun această colaborare într-un fotbal devenit demult megaafacere, unde profitul este singurul obiectiv?

Comentarii