Anglia vs Spania | La cine sistema de distribuire a veniturilor din drepturi TV e mai perfecta? :)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Anglia vs Spania | La cine sistema de distribuire a veniturilor din drepturi TV e mai perfecta? :)Cei de la Liverpool vor să negocieze desinestatator contractul cu televiziunile, ceea ce le-ar permite un profit mult mai mare din drepturi TV. Acest sistem este prezent în Spania, acolo unde Barcelona şi Real Madrid câştigă cât toate celelalte cluburi la un loc.

În prezent, pentru drepturile Premier League s-au plătit 3,2 miliarde de lire sterline, acest contract urmând să expire în 2013.

„Poate că ar fi cazul să adoptăm şi noi sistemul din Spania, acolo unde fiecare echipă îşi vinde drepturile individual. Sunt foarte multe lucruri care ne fac să ne gândim la acest aspect”, a spus Ian Ayre, directorul sportiv al celor de la Liverpool.

Acum partea hazlie a lucrurilor. Cei din Spania striga si arata cu degetul la sistemul englez de distribuire a veniturilor din vinzarea drepturilor TV aclamind ca aceasta sistema este una echitabila, mai ca perfecta.

Pe cine ameninta patronii cluburilor din Spania? Evident, pe Barcelona si Real. Daca nu trec aceste doua supercluburi la o noua sistema de distribuire, Primera Division se va desfiinta, iar cluburile vor face o noua Primera. Si e cit se poate de real acest lucru, mai ales ca se pare ca e unitate intre conducatorii cluburilor de fotbal din Spania.

Acum cei din Anglia tipa ca sistema de distribuire a veniturilor TV din Spania e foarte corecta si ca trebuie sa treaca si Premier League. Insa pe linga suma mare pe care o primesc cluburile engleze, sistema care o au deja implimentata ofera stabilitate si concurenta mai mare intre cluburi. Dorinta cluburilor engleze este de inteles. Daca nu faci cum fac spaniolii, altfel e destul de greu sa concurezi cu ei pe plan international.

Insa, mai mult ca sigur sistema spaniola de distribuire va fi schimbata, iar atunci in primul rind vor avea de cistigat cluburile engleze.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii