Acreditare pentru presa auto

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Duminică, 25 septembrie la a doua etapă a campionatului naţional de Auto Cross, un fotograf amantor, membru a unui site cu tematică auto a fost agresat verbal de fostul preşedinte a Federaţiei de Automobilism din Republica Moldova, Iurie Micailean, în timp ce facea poze, emoţii şi acţiuni din cursă.

Domnul Iurie a agresat băiatul care a făcut o poză cînd el instruia un pilot pentru următoarea cursă.  Ex-preşedintele FARM a vrut să vadă dacă fotograful a trecut acreditarea presei pentru acest eveniment, înjurînd ca poza să fie ştearsă.  Domnul Micailean vrea acreditarea presei la aceste evenimente, de ce pe timpul cînd el a condus federatia asemenea acreditări nu s-au făcut ?

Despre ce acreditare a presei la cursele auto poate fi vorbă în Moldova, dacă aceste evenimente nu sunt interesante pentru presă. Şi aşa nu vine presă sa scrie despre cursele auto din Moldova, dar încă să mai fie si acreditare a presei preventivă, iar fără ea sa nu poţi filma, fotografia cursa, atunci nu vom mai vedea nimic în presă despre cursele auto din Moldova care şi aşa pot fi numărate pe degetele doar de la o mînă, timp de un an. Înteleg şi presa noastră de ce nu vine la aceste evenimente, căci pentru a obţine o imformaţie ceva de la organizatori trebuie sa fugi jumate de oră după ei dacă nu mai mult. Iar în alte cazuri aceste evenimente trec alături de presă căci nimeni nu a informat presa despre aceste curse.

Cum este apreciată presa la noi şi cum este la vecini, în România şi Ukraina.

La noi: Presa vine, vine un operator care filmează zilnic parlamentul şi o fetiţă care nu are idei despre automobile, dar ce să faci au fost trimişi de la lucur. Operatorul filmeză de undeva de sus sau o singură cotitura care e mai curată de buruian, iar fetiţa în acest timp caută să găsească pe cineva din organizatori să afle noutăţi sau reuzultate, 20 minute de filmări ajung pentru a face un material de un minut. Materialul nu are rezultate, nu are noutăţi, este o simplă ştire că a fost un asemenea eveniment în acea zi.

La vecini: Presa pentru a intra la eveniment trimite o cerere preventivă pentru a obţine un piermis de intrare la eveniment. La intrare pe teritoriul expoziţional sau a competiţiei presa este întîlnită de cineva din organizatori, care îi oferă un text cu descrierea si programul evenimentului, îi face o lecţie de instruire unde se poate de filmat unde nu (locurile periculoase din cursă) şi i se oferă o jachetă reflectorizantă care se returnează la ieşire de pe teritoriul competitiei. Chiar dacă prersa nu a stat pînă la finele cursei ca să înregistreze rezultatele, le poate primi de la organizatori pe email peste cîteva ore de la finisarea evenimentului.

Domnul Micailean, poate reveniţi la conducerea FARM şi faceţi aceste lucruri pentru presă, şi atunci nu vă ve-ţi supără că sunteţi filmaţi sau fotografiaţi. Ve-ţi curăţa traseul de buruian, ca noi presa sa putem face poze şi video nu din mai multe porţiuni a traseului. Ve-ţi face un brifing în care ve-ţi spune despre noutăţi şi vom asculta o lecţie cu securitatea pe traseu. Ve-ţi oferi rezultatele cursei pe mail. Iată doar atunci ve-ţi putea vorbi despre acreditarea presei la cursele auto.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii