„Voievod” și „Urmașii lui Ștefan” cer MAI să se autosesizeze în cazul cerșetorilor de pe străzi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mișcarea Națională „VOIEVOD” și Mișcarea de Tineret „Urmașii Lui Ștefan” le cer responsabililor din cadrul MAI să întreprindă toate măsurile necesare pentru înlăturarea cerșetorilor de pe drumurile din capitală, astfel asigurînd siguranța persoanelor în trafic.
Cererea vine după ce, pe 14 ianuarie 2018, la intersecția străzilor București și Ciuflea din capitală, a avut loc un tragic accident în urma căruia au fost grav vătămați doi cerșetori, dintre care unul se afla într-un scaun cu rotile, notează NOI.md.
Sesizarea este adresată ministrului de interne, Alexandru Jizdan, și este semnată de Nicolae Pascaru, președintele Mișcării Naționale de Tineret „VOIEVOD”, și Dumitru Roibu, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”.
Potrivit semnatarilor, aflarea acestor persoane pe carosabil este un factor de risc extrem pentru șoferi și securitatea traficului rutier, dar și pentru viața celor care cerșesc. Astfel, la rîndul nostru, am semnalat numeroase cazuri de acest gen, în care am solicitat pe diferite căi, ca organele de drept ale statului să se implice în rezolvarea acestei probleme și să garanteze condiții corespunzătoare de circulație rutieră pentru șoferii din capitală.
„Cu părere de rău, observăm o pasivitate totală din partea responsabililor din cardul Ministerului Afacerilor Interne, care ar trebui să se ocupe nu doar de investigații după accidente de acest gen, dar și să găsească metode de a efectua măsuri profilactorii în vederea garantării securității circulației rutiere în oraș și, mai cu seamă, la intersecțiile aglomerate. Prin prisma celor expuse, Domnule Ministru, rugăm insistent să dispuneți efectuarea unor măsuri profilactorii în sensul prevenirii unor asemenea riscuri, precum și să cereți persoanelor responsabile din cadrul Ministerului să întreprindă măsurile necesare pentru garantarea securității traficului rutier prin excluderea cerșetorilor care stau pe carosabil. Astfel, prin prisma Legii nr. 190 din 19.07.1994 cu privire la petiționare, art. 8, rog să ne informați despre rezultatele examinării prezentei petiții în termenele stabilite de legislație”, se mai arată în sesizare.
http://moldovenii.md/md/news/view/taxon/67/id/32192

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole