Viitorul internetului fără fir din Chișinău

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Împreună cu mai mulți colegi din Tineretul Liberal am organzizat ieri un flashmob în susținerea inițiativei primarului Dorin Chirtoacă de a extinde accesului liber la internet prin sistemul Wi-Fi în toate instituțiile de învățământ, căminele universităţilor, colegiilor şi liceelor profesionale din mun. Chișinău.

La flashmob au participat circa 30 de tineri care au ținut în mâini un laptop pe care a fost lipit un abțibild cu mesajul ”Eu votez Dorin Chirtoacă și Echipa PL” și au aruncat în mod simbolic un buletin de vot într-o urnă de vot improvizată.

Vreau să mai adaug că la o întâlnire cu studenții Universității de Stat din Moldova, Dorin Chirtoacă a anunțat că în această vară vor fi duse la bun sfârșit lucrările de instalare a unor routere în preajma căminelor studențești pentru ca la începutul anului de învățământ 2011-2012 studenții să se folosească de internetul fără fir.

De asemenea, la acea întâlnire cu studenții primarul a anunțat că există posibilitatea ca în următorii ani să avem o acoperire integrală a mun. Chișinău cu acces la interent prin sistem Wi-Fi, însă ce-i drept utilizatorii vor fi nevoiți să efectueze plăți electronice pentru respectivul serviciu.

Publika.md a scris despre acest eveniment articolul Pentru internetul gratuit din Capitală, tineretul liberal strânge voturi pentru Chirtoacă.

Comentarii