Victimele xenofobiei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Sau locul călduţ din parlament…

Ascult Aldea-Teodorovici şi sunt cu gândul la Bălţi, la ce a mai rămas din acest oraş românesc. Imaginea profesorului luptător pentru idealurile naţionale mă copleşeşte necontenit. Am fost şi eu profesor, cunosc puţin din deontologia pedagogică, dar mai cunosc şi fierbinţeala actualei generaţii. Este mult mai extrovertită, mai agresivă chiar. Iar dacă mai vorbim şi de minoritatea rusă, provocarea este omniprezentă.

Nu vreau să-l justific pe profesor pentru nervii arătaţi, dar vreau să-l justific pentru adevărul enunţat şi apărat. Nu vreau să apăr elevii provocatori, victimizaţi de presa filorusă, dar vreau să-i apăr de propaganda ruso-comunistă.

Şi aici mă refer la rusofilul şi rusofobul ex-comunist Mişin, care de ani buni îşi cuibăreşte locuşorul călduţ din parlament, la nostalgicul şi moştenitorul parental al sovietismului, Lucinschi, care se bucură pentru pedepsirea adevărului istoric, şi-n final, la colericul Rogozin, care îşi doreşte cu o nesăbuită obrăznicie acest teritoriu românesc.

În loc de concluzie, aş vrea să propun cetăţenilor ruşi, ucraineni, romi, evrei, găgăuzi, etc., un “pact” – ori recunoaşteţi specificul românesc al acestui teritoriu, ori vă căraţi în specificul vostru propriu…

Doar aşa veţi scăpa de temerile voastre xenofobe…

P.S. Păcat că profesorul n-a vorbit în română.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole