Valeriu Pașa – alcoolic moralist sau pur și simplu fluturele de noapte a celor de la Rise!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

   Deoarece este un caz foarte sensibil și răsunător, am decis să nu prea vorbesc despre investigațiile celor de la RISE Moldova, în urma cărora, noțiunea de ,,Caritate”, practic a fost distrusă în Moldova. Este un caz aparte. La început presa a dat dreptate jurnaliștilor de investigație, iar acum când au apărut primele probe din partea celor de la Caritate.MD și Medicalpark Moldova, se pare că se arată și altă parte a monedei.
Nu este nevoie de polemici și presupuneri, deoarece este deschis un dosar penal pe acest caz, însă mie personal încă îmi dă bătăi de cap faptul că cei de la Rise au cerut 20 000 de euro de la Caritate.md pentru ca să nu publice articolul (așa spune co-fondatoarea ONG-ului, Svetlana Sainsus).

Astăzi am primit un mesaj de la un prieten unde era anexată postarea unui individ, care este destul de cunoscut publicului, mai ales după ce își rupea coardele vocale cerând alegerea directă a președintelui și a deputaților (vezi aici). Valeriu Pașa este o ființă destul de enigmatică, dar în același timp o persoană foarte apropiată de CnH2n+1OH, sau cum se mai spune la noi, este un alcoolic ordinar. Cel mai probabil, această postare al fel a fost scrisă la beție, însă acest articol nu e despre asta.  Individul în cauză a ridicat în slăvi Rise-ul și practic a declarat că indiferent de orice probă, ei au dreptate.

  Îmi este greu să comentez această linsătură, însă în două cuvinte, cred că el nu are dreptate. Dat fiind faptul că au început a apărea probe, în general cred că el nu face decât să manipuleze și să inspire ură față de un ONG foarte important pentru Republica Moldova.
   Deși credeam că după postare urmează zeci de laude și aplauze, se pare că realitatea e alta. Imaginea de mai jos de postare mi-a dat de înțeles că nu doar eu sunt de părerea că autorul e bolnav și are nevoie de psihiatru… Cam așa arată comentariile postării de mai sus:

Cred că nu mai este nevoie să le dau citire la fiecare, deoarece și așa se vede că numai o moluscă poate cădea de acord cu autorul, însă aceste comentarii îmi inspiră încredere și încă mai am speranța că mai sunt din cei care nu se bazează pe spusele neargumentate și neprobate, care pot distruge proiecte importante și desigur vieți.
Spre deosebire de domnul Pașa, eu nu-i apăr pe cei de la Caritate.md, deoarece nu cunosc prea multe, însă din cele văzute prin presă, pot spune cu siguranță că este primul și ultimul ONG din țară, care a salvat sute de vieți, iar Rise nu este decât o adunătură de oameni, care fac investigații, însă este imposibil ca cele spuse de ei să devină lege așa cum declară  CnH2n+1OH din Valeriu Pașa.
Tot în această postare, Pașa îi face Dummnezei pe cei de la Rise, chiar dacă după fapte cei de la Caritate merită mult mai multe aprecieri. Această nuanță a fost observată nu doar de mine, însă Valeriu ca un adevărat apărător, a început singur să se contrazică (încă o dovadă că mereu se află în stare de ebrietate).
   

Aceste două screen-uri îmi amintesc iar de cazul unde Valeriu Pașa o perioadă a cerut alegerea directă a deputaților, iar acum deja e secretar al grupului de inițiativă, care dorește anularea votului direct. Și cum spunea cineva ,,Лучше дочь-проститутка, чем сын-секретарь”.

  Privind încă o dată către această postare și către autor, îmi dau seamă că din cauza la așa indivizi, cei care au nevoie de ajutor nu vor mai fi susținuți, deoarece donatorii deja s-au jurat că nu mai donează după apariția în presă a investigației. După cum am mai spus, nu-i apăr, ci doar aștept ca organele de drept să se afirme, iar până atunci, știuletele Pașa cu postările lui nu face decât să stopeze donațiile care pot salva vieți. Cel mai grav cred că este faptul că Andrei Năstase este de aceiași părere ca și Pașa…

#Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole