Un grup de ONG-uri de pe amblele maluri ale Nistrului au realizat un marș moto-automobilistică dedicată Zilei Victorie (VIDEO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un grup de ONG-uri de pe ambele maluri ale Nistrului, au organizat un marș moto-automobilistică spre Complexul memorial ”Capul de Pod-Șerpeni”, în care au cinstit memoria celor căzuți în Cel de-al Doilea Război Mondial, notează Noi.md.

Peste 100 de automobiliști și motocicliști au pornit în coloană în această dimineață, spre Șerpeni, unde vor fi reînhumate rămășițele a 26 de ostași căzuți pe cîmul de luptă în timpul războiului din 1939-1945.

Potrivit președintelui Mișcării de Tineret ”Voievod”, Nicolae Pascaru, marș care trept scop unirea celor două maluri ale Nistrului.

”În ajunul sărbătorii de 9 mai, sînt organizate mai multe evenimente care vor cinsti memoria celor căzuți în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Noi împreună cu mai multe organizații non-guvernamentale din Tiraspol, Bender și Chițcani ne-am propusă să realizăm mai multe evenimente care au drept scop cinstirea memorie celor căzuți pe cîmpul de luptă”, a declarat Nicolae Pascaru.

Potrivit lui, poporul nostru este dator să păstreze vie memoria victimelor care și-au dat viața pentru pacea de care ne bucurăm cu toții acum.

”Prin astfel de proiecte ne dorim să unim malurile Nistrului, este important să păstrăm o prietenie între etniile ce trăiesc în Republica Moldova, iar aceste sărbători trebuie să ne unească și să ne facă mai puternici ca popor”, a conchis Pascaru.

La rîndul său, Grozav Gheorghe, președintele Mișcării de Tineret ”Tradiție și Patriotism”, a menționată că proiectele de acest gen ne fac mai puternici și păstrază vie memoria celor care au luptat pînă la ultima suflare.

”Doar împreună vom putea construi un viitor frumos la noi acasă”, a mai spus Grozav.

De menționat, că la Șerpeni, astăzi vor fi reînjumate osemintele a 26 de ostași căzuți pe cîmpul de luptă. Potrivit Evei Climionov, organizator al evenimentului, un marș de acest gen este organizată pentru prima dată în țara noastră. Motocicliștii și automobiliștii, într-un număr impunător au pornit spre Șerpeni în coloană cinstitnd astfel memoria victimelor Celui de-al Doilea Război Mondial.https://noi.md/md/societate/un-grup-de-ong-uri-de-pe-amblele-maluri-ale-nistrului-au-realizat-un-mars-moto-automobilistica-dedicata-zilei-victorie-video

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole