Un copil școlarizat este un copil protejat!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Inspectoratul General al Poliție în parteneriat cu Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociația Obștească Clubul sportiv ”Terra Valahia” , Asociația Obștească ”Bunicii Grijulii” și Asociația Femeilor din Poliție a lansat Campania națională de binefacere în întreaga țară, cu genericul „Copil şcolarizat-copil protejat”, care va avea loc la 18 august 2018!

Inspectoratul General de Poliție din Republica Moldova este aproape de cetățeni, iar prin implimentarea proiectelor de succes ”Din Culisele Poliției” și ”Bunicii Grijulii” au demonstrat că poliția a înregistrat schimbări mari și merită pe deplin să fie considerată un prieten de încredere al săcietății!

Inspectoratul General de Poliție dorește să implimenteze Campania ”Copil şcolarizat-copil protejat”, iar prin intermediul acestei campanii își propune să:
 sensibilizeze societatea prin implicare 
 rezolve problema privind şcolarizarea a 1900 de copii cu risc de abandon şcolar
 protejeze copii 
 reducă criminalitatea juvenilă 
 educe corect tînăra generație.

Prin această acțiune,  angajații Poliției Naționale sunt alături de societate, nu doar în calitate de polițiști, dar și părinți, bunici și membri responsabili ai societății!

În acest sens, angajații Inspectoratului General de Poliție s-au arătat foarte receptivi de organizarea acestei cauze nobile și vor dona 👔👗hăinuțe, 👞 👠încălțăminte, sau 🎒ghiozdane școlare de la proprii copii 💁‍♂️💁‍♀️.

Totodată, prin exemplul propriu, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, domnul Gheorghe Cavcaliuc, cu alți conducători din cadrul Poliției Naționale, șeful Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău, dl Corneliu Groza, șeful Inspectoratul De Politie Centru al Direcției de poliție a mun. Chișinău, dl Ion Bilibov, șeful Inspectoratul De Poliţie Rezina, dl Igor Botea, șeful Inspectoratul de Poliție Ocnița, dl Oleg Cojocaru, șeful Inspectoratul de Poliție Ialoveni, dl Pavel Damaschin, șeful IP Rîșcani, dl Oleg Chilaru, șeful Direcției nr. 5 a Inspectoratul Național de Investigații, dl Valeriu Cojocaru, șeful Direcţia Antidrog a Inspectoratului național de investigații, dl Ion Țurcanu, șeful Direcției Nord a Inspectoratului național de investigații, dl Igor Susarencu, șeful Direcției Sud a Inspectoratului național de investigații, dl Nicolae Gavrilița, șeful Secției nr. 1 a Direcției nr. 3 a Inspectoratului național de investigații, dl Maxim Ciubaciuc au donat jumătate din salariul pentru o lună pentru asigurarea cu rechizite școlare 📚✏️📏 a celor 1900 de copii.

Un lucru salutabil și demn de urmat este cel al președinților Consiliul raional Rezina, dna Eleonora Graur și Consiliul raional Rîșcani, dl Iurie Urzica, care au fost solidari și sunt alături de organizatorii aceste campanii în realizarea cauzei nobile prin donarea a jumătate din salariul lunar, precum și vor examina oportunitatea de comun cu membrii Consiliului raional de a realiza o alocație pentru rechizite.

Astfel, Inspectoratul General de Poliție face apel către întreaga societate de a conștientiza că această acțiune va reduce maximal numărul de infracțiuni comise de minori și incidente în care sunt implicați aceștia, devenind de multe ori victime ale infracțiunilor, deoarece ei mergînd la scoală , își vor ocupa timpul cu studiile , vor fi supravegheați de profesori și educați corect.

În cadrul evenimentului a avut loc și semnarea unui acord de colaborare între Poliția Națională și Asociația Obștească Clubul sportiv ”Terra Valahia”, care îşi propun pe viitor realizarea şi implimentarea activităților sociale, în suportul cetățenilor Republicii Moldova.

Menționăm că este cea de-a 4-a campanie de binefacere organizată prin implicarea Inspectoratului General al Poliției, Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociației Obștești Clubul sportiv ”Terra Valahia”, Asociației Obștești ”Bunicii Grijulii” și Asociației Femeilor din Poliție.

Și nu uitați, ,,Un copil școlarizat este un copil protejat,,!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii