UE s-a pălit la cap cu 30km/h

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dumincă seara, hai să mai citesc ceva noutăti din ce se schimba în lumea auto din UE, iată peste ce am dat: „Parlamentul European plănuieşte să introducă o nouă reglementare legislativă prin care să reducă viteza maxima în oraş de la 50 km/h la 30 km/h. Proiectul de lege are drept scop micşorarea numărului de decese în rândul pietonilor.”

Dacă se limiteză viteza transportului privat hai să limitam şi viteza transportului public. Să limităm troleibuzele şi tranvaiurile chiar dacă circulă pe benzi special amenajate pentru transportul public, de unde ştii poate se găseşte şi acolo un nebun să sară sub roţi. Escortele guvernamentale de asemenea sa fie făcute cu 30km/h, să respecte toţi regulile.

O noua limită de viteză atît de diferită de precedenta va necesita şi un nou program de lucru pentru semafoare, astfel că unele căi sunt programate de a fi parcurse de automobil cu o viteză de 50 km/h şi de a trece toate semafoarele la verde.

După parerea mea asta e bătaie de joc, da nu lege, mai bine ar învăţa pietonii să nu sară sub roţi dar nu ar limita viteza.

Un video la tema 🙂

Comentarii