TU Când ai fost ultima dată în PIAȚA CENTRALĂ ????

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aș vrea încă o dată să  îi contrazic pe toți patrioții Moldovei, care spun că Moldovenii, că în Moldova trăiește o națiune mare, frumoasă. Unde  e națiunea ast? De ce se ascunde printre mulțumea incultă, ascultătoare de manele și Vladimir Krug?

Piața Centrală, este de fapt centrul. Este Buricul Pământului. Pentru cei care nu au fost acolo, aș vrea să vă imaginați, cum în perimetrul marcat cu roșu,  în ceea ce se cheamă sectorul CENTRU după cum arată harta de mai sus că ar fi posibil să se întâmple următoarele lucruri?

– se vând haine (foarte foarte foarte de proastă calitate pe alocuri)

– se vinde pește (colțul dinspre Armenească. MIROS pur și simplu ORIBIL!!)

– se vinde beleașî, hot-dog, pateuri (chioșcuri peste tot. Femei care te acostează cam ca dealerii)

– Se vând brânzeturi. (Iarna chiar pe o stradă, pe unde cu mare greu ce te poți mișca printre căldări. Lucrurile nu vor fi diferite la iarnă, ȚINEȚI MINTE!!!)

– Se vând produse, alimentare chiar la puțini metri de  stradă, o stradă care probabil ar fi putut fi mai lată, dacă nu se parchează zilnic pe acolo mașini de unde se vând direct.

– Autogara de peste drum de piață, permite de fapt parcarea a unor mulțimi de microbuze.

– Colac peste pupăză  – mai circulă și mijloc de transport în comun pe acolo (exemplu  – ruta 136, chiar în mijlocul pieței)

În rest, se întîmplă multe altele. Toate pe un perimetru, și mai ales, toate care și pe unde pică, important e să se vândă ceva.  O să țipe careva că asta nu e nimic nou. Adevărat, dar dacă se scrie întruna despre acest subiect, se mai fac poze, se mai publică articole, poate poate se mișcă ceva.

Nu te doare problema. AM o singură întrebare. TU Când ai fost ultima dată în PIAȚA CENTRALĂ ????

UPDATE: O imagine sugestivă de pe Google Earth!!!

Vă spun eu ! NU E NORMAL !


Comentarii