Trimite-mi, mamă, 20 de euro pentru Filat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cam aşa vor suna rugăminţele noastre, de azi încolo, către rudele noastre de peste hotare. Serviciul vamal vrea să mai mulgă sărmanii oameni plecaţi în lumea mare pentru a-şi întreţine odraslele. Pe lângă bani, mai primesc şi haine şi alte bunătăţuri, preţurile cărora pe piaţa noastră sunt cam exagerate. Măsline, maioneză, dulciuri şi tot felul de săpunuri sau prafuri de spălat.

Probabil, deranjaţi de vânzările slabe ale propriilor magazine, guvernanţii s-au apucat de treabă. Asta e principala cauză, că doar guvernul nu-şi va dubla bugetul din taxarea coletelor. Acestea inundă vama de 2-3 ori pe an, în special de Crăciun şi Paşte.

Vorbesc în cunoştinţă de cauză, căci însumi am primit de peste hotare LCD (la un preţ de 50%), ventilator, maşină de spălat, masă pentru călcat, fier de călcat şi multe altele de uz casnic.

Unii şi-ar pune întrebarea – de ce să cari maşina de spălat tocmai din Italia? Tocmai de aceea că are un preţ la jumătate şi o calitate dublă. Mai ales, dacă nenea cu microbuzul ţi-e prieten, poţi face o avere din economii.

Guvernanţii au aflat asta şi nu mai pot tolera economiile cetăţenilor. Aşa că dragi rude, mai trimite-ţi pe deasupra 20 de euro pentru Filat şi acoliţii (măgarii) săi. Nu de alta, dar contrabanda cu ţigări e cam anevoioasă la moment şi trebu cumva omul să-şi multiplice veniturile.

P.S. Sau 20 de euro e prea puţin pentru un oligarh de talia lui Filat?

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole