Toamna, Termocom si lipsa de apa calda…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

E 28 septembrie, nu?

Bloc cu 9 etaje, fara boiler. Gismeteo, cica ne spune, ca seara avem +17, iar ziua, cica +25. In fine. E toamna. E toamna si e frig.  Si nu este apa calda. Si am copil mic. De altfel, nu numai eu, in blocul meu. Si nu numai eu, in general, in Chisinau.

Preistoric. In fiecare an, in luna august, Termocom SA sau Apa Canal Sa, sau ambele, inchide acces la apa calda, motivind ca e vorba de profilactica. Interesant despre ce profilactica este vorba, daca atunci cind imi schimb contoarele, ele sunt pline de pietris… In fine…

Iata ca de la inceputul lunii septembrie, dupa o luna de fericire cu apa rece, am avut si noi parte de apa calda. Si apa asta calda s-a terminat, cind Termocomul sau IMGFL sau Apa Canal (ca nu era clar de la inceput) ne-a sapat toata ograda in cautarea trubei fericite cu problema. La inceput, mesterii ne-au zis ca e vorba de citeva zile. Apo si-au schimbat opinia si au ajuns la concluzie ca treaba va fi finisata pina pe 1 octombrie. Cind colo, saptmana trecuta, mesterii au inceput deja sa atinga limita de 8 0ctombrie sau cind acolo va incepe sezonul cald.

Apoi, lucratoarea IMGFL-ului nostru ne-a spus ca , Termocom a decis sa schimbe trubele pentru ca ei vor sa instaleze in casele noastre (din tot perimetrul) incalzire autonoma. Nu sunt speciaistt in domeniu, dar am doua intrebari:

1/ aceste lucrari puteau fi facute in luna de profilactica, adica august?

2/ da cineva ne-a intrebat daca noi , in general , dorim, inclazire autonoma ????

Iar cel mai interesant in toata faza asta este –  in afara de lipsa apei calde – ca la TV nimeni macar nu a pomenit despre sapaturile de pe str. Doga. Si nimeni macar nu a pus un anunt ca este vorba despre lipsa apei calde si… oameni buni…carati-va pe citeva saptamani la rude sau prieteni….

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii