Tenis cu moldovenii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Prima dată am auzit de cartea Playing Moldovan at Tennis cam prin 2005 pe când eram la Tânărul Antreprenor. Acum săptămâna asta am fost la film. Filmul mi-a părut drăguț.

Dar cea mai drăguță partea mi-a părut că Tony Hawks a dat toți banii din urma vânzărilor cărții, și acum tot ce se va strânge în urma vizionării filmului va fi donat centrului Tony Hawks (a.k.a Hippocrates).  Deci banii pe care îi vei plăti tu la cinematograful Gaudeamus vor fi o donație (aci e orarul filmului). Pe site scrie că va fi rulat până duminică (27 mai), sper ca să fie pentru o perioadă mai lungă. De obicei de la ora 18.00/20.00 și prețul biletelor e de 30-40-50-60 lei.

Filmul nu se vrea a fi o producție cinematografică de o importanță artistică majoră (așa cum ar spune cei care au făcut cinematografia), ci filmul arată o idee. O comparație între o Moldovă din 1998 și o Moldovă din 2012. Dacă Tony Hawks ar fi scris un blog despre călătoria lui în Moldova – acest film ar fi un vlog.

Eu dacă m-aș duce în Mongolia cred că m-aș simți la fel și aș vrea să fac un film la fel. Deci producția asta britanică (cum spune imdb) mă bucură și aș vrea să văd mai des filme făcute pe străzile Chișinăului. Pentru că da, avem nevoie de filme unde să recunoaștem fețe și locuri, filme care să aibă încărcătura noastră psihologică.

Despre Tenis cu Moldovenii

Mi-a plăcut să văd cum cei care au făcut filmul au încercat să dea Chișinăului de acum o imagine a 1998. Și cred că au făcut cum este mai bine cu resursele care le aveau.

Continuare pe Acasă la Fluturaș

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii