Tânărul tată Vlad Filat a REFUZAT să doneze un leu pentru mame şi copii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am văzut azi două ştiri care m-au lăsat… fără cuvinte! Deputatii PL, PLR, PD, cei neafiliaţi, dar şi simpli funcţionari ai Parlamentului au făcut donaţii pentru modernizarea Centrului Mamei şi Copilului din Chişinău. PLDM şi PCRM au… REFUZAT!!!  În doar câteva minute după ce am văzut ştirea am observat şi un post pe una din reţelele de socializare, din care am aflat… mirat, că Filat şi căţeii săi se îngrijesc de soarta copiilor mei (vedeţi screenshot-ul mai jos)!

Acum, că mi-au revenit cuvintele, haideţi să analizăm la rece istoria asta.

Faptul că PCRM a refuzat, nu mai miră pe nimeni. Ei mereu refuză. Comuniştii n-au vrut să participe împreună cu deputaţii Coaliţiei la o acţiune de binefacere. Probabil sunt nişte nesimţiţi şi punctum. De la ei oricum nu avem aşteptări de ceva mai mult. Deşi, la cât au furat din ţara asta, Voronin putea să bage mâna în buzunarul lui Oleg şi să scoată nişte „mărunţiş”, pentru mamele şi copiii Moldovei, de grija cărora cică nu pot ambii dormi nopţile. Măcar contravaloarea unui singur zbor cu avionul de lux! Dar de la Voronin nu poţi avea aşteptări omeneşti. El nu înţelege acţiunile astea „sofisticate” de solidaritate socială, deşi cică e… comunist…

Să ne întoarcem însă acum la surpriza cea MARE, la refuzul PLDM de a da curs solicitării directorului Centrului Mamei şi Copilului, de a sprijini campania de colectare de fonduri pentru modernizarea maternităţii. Al vostru Vlad Filat, care (atenţie!), de curând a devenit TATĂ, care are peretele profilului său de Facebook plin de poze electorale cu copii şi mame, care a făcut spectacol de PR cu copilul înca nevenit pe lume şi pe urmă avea tupeul să se mire că râde lumea de el pe reţelele de socializare, NU a dorit ca el şi partidul lui să ajute Centrul Mamei şi Copilului!!! Sigur, ştim că Filat a dus-o pe Angela Gonţa să nască într-o clinică privată de lux, unde a plătit mii de euro! Am înţeles că lui şi noii sale soţii NU le plac condiţiile mizere de la maternitatea Centrului Mamei şi Copilului. Dar poate tocmai de aceea Filat putea să scoată nişte bani din buzunar şi să-i doneze, pentru ca acolo să fie condiţii mai bune şi să aibă şi mamele muritoare de rând din Molodva parte… măcar de unu la sută din condiţiile pe care le-a avut soţia lui nouă?! Sau poate măcar Angela Gonţa putea să-l tragă de mânecă şi să-şi doneze ea un plin de beznină de la Porsche-ul său roşu, de 100 de mii de euro… Sau poate cuplul nu are bani, din cauza „chiriei” mari pe care o plăteşte pentru noua sa vilă, de două milioane de euro???

Despre deputaţii PLDM ce să mai spunem? E clar. N-a dat voie „Şafu'”, de aia n-au dat nici ei… Asta deşi domeniul sănătăţii este tocmai al PLDM, iar azi Centrul Mamei şi Copilului arată ca după bombardament! Şi asta tocmai din cauza PLDM si PCRM! Ei au păstorit acest domeniu ultimii ani, ei n-au făcut NIMIC, ei sunt primii VINOVAŢI pentru starea de acolo!!!

Haideţi să vedem şi câţi bani li s-a cerut deputaţilor, iar PCRM-PLDM au refuzat. Propunerea preşedintelui Parlamentului a fost ca fiecare deputat să-şi doneze salariul pentru O ZI de muncă! Adică o nimica toată… Pînă la urmă era un gest simbolic, dar leu cu leu tot s-au adunat 56 de mii de lei de la liberali, liberali reformatori, democraţi, deputaţii neafiliaţi şi (ATENTIE!), simpli funcţionari din Parlament, cu salarii de 3-4 mii de lei! În acest timp deputaţii comunişti şi cei din PLDM stăteau probabil şi râdeau de „fraierii” care fac donaţii, considerând că nu e cazul să se murdărească ei cu aşa campanii de „un leu”, aşa acţiuni ieftine de solidaritate cu mamele şi copiii…

Culmea e că toate astea se intâmplă imediat după ce a plouat cu medalii în capul lor şi după ce săptămâna trecută fiecare deputat din Parlament a primit câte 18 mii de lei, ca să aibă parte anul ăsta de o vacanţă frumoasă!!!

De ce credeţi că Filat n-a vrut să participe la această campanie socială? E simplu. Pentru că propunerea a venit de la Igor Corman, exponent al PD? Pentru că aliatul său Plahotniuc i-o luase înainte şi făcuse deja o donaţie în această campanie? Pentru că pe Filat îl doare în fund de sistemul de sănătate, dovadă că ministrul său PENAL Andrei Usatîi fură tot ce poate, până şi holurile de la Spitalul Republican, în loc să ajute la modernizarea spitalelor, inclusiv a Centrului Mamei şi Copilului???

Îmi amintesc de campania de colectare de fonduri din 2010, când se strângeau bani pentru victimele inundaţiilor din Hânceşti, cum Filat a sărit primul să facă donaţii. Încerca să monopolizeze tot ce era acţiune publică cu tema asta, doar eram cu trei luni înainte de campania electorală! Şi Renato Usatîi probabil poate confirma, cât de îngrijorat era Filat de soarta oamenilor din Cotul Morii… Omul avea nevoie de voturi! Cu toate acestea, reprezentanţii celorlalte partide au mers şi ei după Filat şi au facut donaţii. Îmi amintesc că şi  Lupu, şi Ghimpu au donat. Chiar şi Plahotniuc, aliatul lui Filat din CoaIE a dat nişte case, cu toate că acţiunea era deja monopolizată public de Filat! Iată deci cât de urât este caracterul acestui „om”. Pe mine nu mă interesează că Filat donează din banii furaţi din buget de Fisc, Vamă sau BEM, nici că Plahotniuc dă din banii din afacerile lui dubioase, nici că deputaţii dau din micile lor „afaceri” suspecte, atâta timp cât li se bate obrazul să scoată şi ei un bănuţ şi să se solidarizeze măcar simbolic cu oamenii de rând.

Acum Filat şi PLDM o să vină şi o să ne spună că ei fac deja destul pentru sănătate prin ministrul lor Usatîi. Ştim cu toţii ce fac. Îi închid dosarele penale pe care le acumulează periodic pentru HOŢILE din sistemul sanitar, hoţii făcute apropos în parteneriat cu Ion Rusu, naşul de cununie al cuplului Gonţa-Filat, despre care deschide.md a publicat un ditamai material. În material e plin de dovezi, care arată ce scheme corupţionale desfasoară acest individ, exact în sistemul sanitar, printr-o firmă care prin „coincidenţă” are sediul tocmai în IPTEH-ul liderului PLDM!!!

Sau poate PLDM o să ne explice că ei nu au ştiut când se fac donaţiile? Că au fost nişte chestiuni birocratice? Că ei au vrut, dar n-au reuşit? Poate alte minciuni pe care le-au învăţat de la şeful lor??? Nu ţine! Dacă alţi deputaţi au putut dona, puteaţi şi voi, măgarilor, încă din prima zi când vi s-a cerut! Verzişorilor, nu vă chinuiţi tare cu minciuni! Ele nu pot fi crezute nici de voi şi Filat, ca să nu mai vorbim de mamele care aşteaptă să nască şi ele ca „prima doamnă” a PLDM…

Filat o să aibă tupeul să ne spună că el nu e deputat, deci nu trebuia să facă donaţie! De acord, dar fracţiunea PLDM vi se supune total, „cum ziceti, aşa se va face”, cum Vă scria cu multă obedienţă LP (Liliana Palihovici) în mesajul fotografiat pe telefonul Dvs. Puteaţi să-i sunaţi, aşa cum îl sunaţi pe Vicol, ca să-i cereţi favoruri şi să le spuneţi să-şi doneze „imensul” venit pe o zi, măcar din salariu…

PornoDomnule Filat, aveţi Vama, Fiscul, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, pe care le mulgeţi zi de zi! Chiar nu găseaţi un leu să donaţi, pentru Centrul Mamei şi Copilului?! ‎ Cat vă costă clipurile penibile de PR pe care le difuzaţi pe la toate televiziunile? Pentru ce le difuzaţi, nu pentru a atrage voturi? Măcar un procent din zecile de mii de euro pe care le băgaţi în campaniile de PR să-l fi donat pentru ca mamele să nască în condiţii mai bune şi mai sigure ar fi arătat cel puţin că mai aveţi încă ceva uman în Dvs…  Domnule Filat, îl aveti pe Ilan Shor, care spune ca e „doar” partener de afaceri cu Dvs… El vă cunoaste nu doar de la „ştiri”, cum aţi declarat Dvs. şi ar fi fost încântat probabil să Vă ajute din nou cu nişte bani, dacă i-aţi fi cerut, tot aşa cum cumpără câte un Porsche pentru toate femeile din viata Dvs. Ca şi în cazul lui Voronin, cred că era suficient să donaţi până şi contravaloarea unui zbor cu avionul de lux, iar mamele Moldovei V-ar fi fost recunoscătoare…

PR-iştii lui Filat, cunoscuţi pentru cât de tare o dau în bară de fiecare dată, o sa dea probabil acum vreun comunicat de la PLDM, în care o sa ne spună că Filat face atâtea donaţii şi că el e om bun! Deci, nu e o tragedie că acum n-a donat bani pentru nişte mame care nasc în conditii inumane, pe care el nu le-a acceptat pentru nevasta lui şi a dus-o să nască într-o clinică de lux.  Orice argument ar folosi, este unul RUŞINOS!

Domnule Filat, deputaţii PLR, care vă acuză că aţi furat BEM şi Aeroportul au donat bani la maternitate, la fel şi cei din PL, pe care îi înjuraţi zi de zi şi încercaţi să-i scoateţi de pe scena politică… Fie sunt mai buni, fie sunt mai destepţi, alegeţi ce Vă doare mai puţin!‎

Vlad Filat a distrus din nou, din cauza ORGOLIULUI, până şi puţinul pe care poate l-au obtinut el şi PLDM din campaniile INDECENT de scumpe de PR… După ce a târât PLDM în ruşinosul scandal legat de CEDO, acum Filat şi-a mai tras un autoşut, în propriul partid şi propriul fund! Tot mai mult cred că Filat ştie că se scufundă şi incearcă instinctiv, ca un kamikaze, să tragă după el tot ce are în jur. Doar din ORGOLIU, nimic altceva!!!

Numărul ‎9944. Eu am trimis un sms şi am donat, probabil cum au făcut şi mulţi alţi cetăţeni simpli… În cazul în care îi cuprinde ruşinea pe deputaţii PLDM si PCRM, o pot face şi ei! E simplu. Să trimita  şi ei un sms şi să doneze 5 lei, fără să ştie Şăfu’ că au facut-o! Doar 5 din cei 18 mii de lei pe care i-ati primit pentru vacanţele voastre luxoase! Nu-i aşa de mult. Îndrăzniţi!

P.S. Vlad Filat şi A(n)drian Gavriliţă, „bărbaţilor”, „familiştilor”, de îngrijirea copiilor mei mă ocup exclusiv eu şi familia mea. De v-aţi îngriji voi de ai voştri cum o fac eu de ai mei… 🙂 Cu alte feedback-uri bărbăteşti voi REVENI! 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole