Suportul acordat pentru păstrarea steagului Ștefan cel Mare a ajuns la Mănăstirea Zografu (VIDEO/FOTO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Containerul de sticlă pentru păstrarea în condiții adecvate a steagului de luptă al lui Ștefan Cel Mare a ajuns la Mănăstirea Zografu, anunță NOI.md

Darul a fost oferit de președintele țării.

În această vară, Igor Dodon a vizitat Mănăstirea Zografu și atunci el a spus că va confecționa un suport în care să fie păstrat și ținut la loc de cinste acest simbol al neamului nostru.

Șeful statului a constatat că relicva istorică are nevoie de condiții de păstrare speciale.

Steagul lui Ștefan cel Mare și Sfînt este unul dintre cele mai valoroase obiecte istorice rămase pînă în prezent de la domnitorul moldovean fiind cusut cu fire de aur și argint. Pe o parte a steagului este înfățișat Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe călare pe cal alb, omorînd cu suliţa un balaur, iar pe revers este redat botezul lui Iisus Hristos.

Steagul respectiv reprezintă vitejia, credința şi simbolul victoriei neamului nostru în luptele cu dușmanii. Aceste calități trebuie transmise din generație în generație, la fel ca și acest drapel.

CADOUL PREȘEDINTELUI A AJUNS PE ATHOS

Containerul de sticlă pentru păstrarea în condiții adecvate a steagului de luptă al lui Ștefan cel Mare a ajuns la Mănăstirea Zografu. Darul a fost oferit de președintele țării, după vizita, de acum câteva luni, pe muntele Athos. Șeful statului a constatat că relicva istorică are nevoie de condiții de păstrare speciale.

Опубликовано NTV Moldova 13 декабря 2017 г.

.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole