Sondaj: Cum înțelegem oligarhia?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Fiecare guvernare moldovenească e înțeleasă în cadrul unor paradigme. Termenii de ”dictatură”, “democraţie” sau “oligarhie” ne structurează felul în care înţelegem politicul în ţara noastră (şi în alte ţări). Definiţia pe care le-o dăm acestor termeni ne crează anumite aşteptări de la sfera politică, ne predispun să acţionăm în anumite feluri faţă de la forţele politice existente, ne ajută să ne poziţionăm faţă de aceste forţe politice şi ne condiţionează alegerile politice.
PlatZforma anunţă un apel la contribuţiile dvs. pentru a organiza un dosar de opinii, analize şi dezbateri despre “oligarhi” și “oligarhie” în contextul nostru post-socialist. În cadrul acestui dosar, vă invităm să participați în mod anonim la un scurt sondaj de opinie. Am vrea să ştim care sînt înțelesurile cele mai frecvente atribuite acestor concepte, cît de mult sînt ele folosite în legătură cu viața politică din Moldova și care ar fi posibilul lor efect asupra diferitelor procese care au loc în țară.
Vă mulţumim anticipat pentru contribuţia dvs. la dosarul nostru, participînd la acest sondaj, prin completarea chestionarului de mai jos.
Petru Negură şi Vitalie Sprînceană (pentru PlatZforma)

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Petru Negură

Petru Negură

Petru Negură, născut în 1974 la Chişinău, este lector la Universitatea Pedagogică de Stat din Modova (Chişinău), doctor în sociologie la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris. Este autorul cărţii Ni héros, ni traîtres. Les écrivains mol...

Ultimele articole