Societatea civilă – propagandiștii unui politician al Kremlinului!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Chiar dacă Andrei Năstase în ultimul său interviu a vorbit iarăși despre unire ca fiind și el unul din cei ce își dorește acest lucru, propagandiștii săi, experții săi de buzunar continuă să slujească aripii pro-ruse, aripă din care face parte și Andrei Năstase. Nu voi vorbi de această dată despre Năstase, deoarece cu toții știm ce reprezintă acesta ca politician și steaua roșie a cărei țări o reprezintă.

Aici voi vorbi despre experții săi de buzunar, cei care vorbesc acum despre Unionea Europeană și despre reforme, chiar dacă au fost robii unor regimuri ce au mimat împlementarea reformelor iar acum sunt apărătorii și promotorii unor inițiative venite de la Frankfurt, inițiative ce au ca scop destabilizarea situații în țară, dar și apărarea intereselor Federații Ruse în Moldova, fiind luptători aprigi chiar și împotriva proiectul de lege ce ține de interzicerea propagandei rusă. Alexei Tulbure și Igor Boțan, doi ”super-eroi” ai națiunii, doi ”experți independenți” plătiți din aceleași buzunare, care își schimbă părerile și preferințele mai des decât Toly Druga ciorapii, acum duce o luptă împotriva sistemului electoral, sistem propus și votat de ei în Piața Marii Adunări Naționale, alături de conducătorul lor Andrei Năstase, cât și de aliații șefului: Igor Dodon, Renato Usatîi și Maia Sandu.

Chiar dacă Năstase a negat o oarecare colaborare cu partidele pro-ruse din Moldova, anume ei și sunt aliații lui Năstase împotriva sistemului propus de el și de așa numită societate civilă care nu are nici o credibilitate, aceasta fiind aleasă anume de liderii de partide menționate mai sus. Ieri 11 februarie, a fost constituit un nou grup de iniţiativă pentru organizarea referendumului privind anularea sistemului electoral mixt. Totodată, în cadrul adunării de constituire a grupului de iniţiativă a fost aleasă şi noua conducere a echipei. Fără de a mai fi suprins, aceasta inițiativă este susținută de ”Partidul Nostru”, Partidul Comuniștilor, partidul ”Casa noastră-Moldova” și Platforma Demnitate și Adevăr.

Astăzi Alexei Tulbure apare ca un ”expert” anti-guvernare pro-europeană, după ce acum un an la Jurnal TV susținea sus și tare Platforma Demnitate și Adevăr declarată pro-europeană, anticomunistă și chiar pro-România. Înainte de asta a participat activ la așa-zisele marșuri sociale ale Partidului Comuniștilor . Iar cine mai ține minte, Alexei Tulbure a fost unul din cei mai contestați și controversați ”diplomați” creați de Partidul Comuniștilor care aproape că a provocat un război diplomatic cu România. În anul 2003, ca reprezentant al Moldovei la Consiliul Europei, Alexei Tulbure pur și simplu a aruncat în aer opinia publică din toată Europa prin atacurile sale virulente la adresa României. Sub motivul apărării ”identității moldovenești”, la care statul român ar fi atentat, Tulbure acuza Bucureștiul că atentează la ”existența statului moldovenesc”, etc. Tulbure a încercat să-și găsească un ”locușor călduț” la PDM, de unde a fost alungat și a încercat să se apropie din nou de comuniști, aflați deja în opoziție, apoi a mers la Platforma DA a clanului Țopa, etc. Acum se prezintă ca ”expert independent”, luptător cu ”sistemul oligarhic” și corupția, după ce el însuși a fost învinuit de corupție în perioada când reprezenta Moldova la cele mai înalte foruri internaționale.

Igor Boțan un alt ”luptător” al neamului, al statului de drept, al luptei împotriva Guvernării dar și a sistemului electoral, sistem dorit a fi schimbat chiar și de gruparea PLDM-istă din grădina care făcea parte. Și chiar dacă anterior era un sfătuitor a lui Filat, acum se declară a fi un activist civic. Acum Boțan este la alți prieteni din gașca lui Vlad Filat. Participă des și aprins la emisiunile JurnalTV, acolo unde nu inceteaza să instige poporul la ură și răscoală. Tot el zice ca reprezinta o platformă civică fără scopuri politice, dar de aici se întâlnește cu pro-rușii din alianțele protestatare și anume cu Grigore Petrenco, aliatul de mai apoi al protestelor organizate de către Maia Sandu și Andrei Năstase împotriva sistemului mixt.

Ce fel de pro-european și unionist este acest Năstase, dacă pe lângă faptul că alungă unioniștii adevărați din PMAN pentru ai face loc lui Dodon, păi și experții săi susțin și sunt susținuți de pro-rușii din Republica Moldova? Iar Maia Sandu chiar dacă a declarat că nu va face alianță cu partide pro-ruse, face tot posibilul ca să ducă în următorul Parlament al Republicii Moldova, instrumentul Kremlinului pe nume – Andrei Năstase.

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole